ABD'nin Rakka operasyonu hazırlığı: Ayn El Arap'taki havaalanı genişletiliyor

Amerika, Rakka operasyonu için terör örgütü PKK'nın kontrol ettiği Ayn el Arap'taki havalimanını genişletti. Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Albay John Thomas, havalimanının Ayn el Arap yakınında, Rakka'nın ise 90 kilometre kuzeyinde yer aldığını söyledi. Amerika, havalimanı genişletme iddialarını daha önce yalanlamıştı.

ABD'nin Rakka operasyonu hazırlığı: Ayn El Arap'taki havaalanı genişletiliyor

Amerika, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile birlikte yapacağı Rakka operasyonu için Ayn El Arap'taki havalanını genişletti.

Amerikalı Orgeneral Carlton Everhart, Maryland eyaletindeki Andrews Hava Üssü'nde Kongre üyelerine Hava İkmal Komutanlığının operasyonları hakkında bilgi Verdi. Orgeneral Everhart, komutanlığın belirli birimlerinin Suriye'de karada terör örgütü IŞİD karşıtı koalisyona destek verdiğini anlatırken bu ülkenin kuzeyinde bir havaalanını genişlettiklerini ifade etti.

Everhart, havaalanının malzeme, ekipman ve personel nakliyatında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Albay John Thomas ise Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, havaalanının Ayn el Arap yakınında, Rakka'nın ise 90 kilometre kuzeyinde yer aldığını belirtti.

Thomas, "Rakka'yı almak üzere ABD ve diğer IŞİD karşıtı kuvvetlere destek vermek için hava araçlarının uçurulabileceği ek bir yer sağlıyor" dedi.

Havalimanı ile ilgili iddialar geçen yıl da gündeme gelmişti. Ancak Amerika iddiaları yalanlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # rakka # ayn el arap