Almanya tarafından etkinliği iptal edilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan ilk tepki

Almanya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılacağı bir etkinliği iptal etti. Gerekçe olarak da "Çok fazla dinleyici bekleniyor. Otopark kaldırmaz" denildi. Açıklama bu yönde ancak asıl nedenin Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in Türkiye'de tutuklanması olduğu değerlendiriliyor. Bu gelişme üzerine Bekir Bozdağ da Almanya Adalet Bakanı ile yapacağı görüşmeyi iptal etti. Öte yandan Köln'de de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılacağı bir toplantı da iptal edildi.

Almanya tarafından etkinliği iptal edilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan ilk tepki

Alman "Die Welt" gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in terör örgütü PKK propagandası yapmaktan Türkiye'de tutuklanmasıyla yaşanan kriz büyüyor.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin Almanya'nın Gaggenau kentinde düzenleyeceği toplantı iznini belediye iptal etti. Etkinlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da konuşma yapacaktı.

Alman anamuhalefet partisi önce Adalet Bakanı Bozdağ'ın konuşma yapmasının yasaklanmasını istedi. Belediye önce talebi reddetti ancak baskıların yoğunlaşması üzerine Bekir Bozdağ'ın katılacağı etkinliğin iptal edildiği duyuruldu.

İptale gerekçe olarak otoparkın yetersizliği gösterildi. Gaggenau Belediyesi, toplantıya ziyaretçi akını yaşanacağını öne sürdü.

Bozdağ, bu krizinin ardından Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ile yapacağı görüşmeyi de iptal etti.

Öte yandan Köln'de de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılacağı bir toplantı da iptal edildi.

BOZDAĞ'DAN İLK TEPKİ

Adalet Bakanı Bozdağ, yaptığı açıklamada, "Gaggenau şehrindeki toplantıya gitmiş olsaydık Almanya Adalet Bakanı'nın talebi üzerine bir görüşmemiz olacaktı. Randevulaştık. Karlsruhe'de buluşup saat 18.00'de bazı konuları birlikte ele alma imkanımız olacaktı. Ancak Gaggenau'da yapılacak toplantı iptal edilince ben de Adalet Bakanıyla olan bu randevuyu iptal ettim. Bu toplantı olmayacak, buradan Türkiye'ye döneceğiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# almanya # adalet bakanı bekir bozdağ # Gaggenau