Bakan Çavuşoğlu'ndan Nancy Pelosi açıklaması: Kaygı verici

ABD'de başkanlık seçimleri öncesi iç siyasette tartışmalar alevlendi. ABD Başkanı Trump’ın seçimi kaybetmeyi kabul etmeyeceği tartışmaları ile Demokrat siyasetçi Nancy Polesi’den bir açıklama geldi. Polesi'nin Trump’ı eleştirirken sarf ettiği "burası Türkiye değil" sözlerine Ankara sert yanıt verdi. Öte yandan Trump, kendisine darbe yapmaya çalışan FBI ajanların yakalandığını açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Nancy Pelosi açıklaması: Kaygı verici

Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım’daki başkanlık seçimleri yaklaştıkça iç siyasetteki tartışmalar da sertleşti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Joe Biden’ın kazanması durumunda neler olacağına yönelik bir soruya “Olacakları göreceğiz” yanıtını vermesi ülkede gündem oldu.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Polesi'nin Trump'ı eleştirirken sarfettiği “Kuzey Kore’de, Türkiye’de ya da Rusya’da değilsiniz. Burası bir demokrasi.” sözleriyle bir skandala imza attı.

Demokrat siyasetçinin Türkiye karşıtı açıklamalarına Ankara, sert yanıt verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İbretlik cehaletiyle Nancy Pelosi’nin ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığı’na kadar yükselmesi esas Amerikan demokrasisi adına kaygı vericidir. Türk milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz” dedi.

Öte yandan The Federalist haber sitesi, FBI ajanlarının, 2016 seçimleri sırasında ve sonrasında Donald Trump'ı devirmek için harekete geçtiğini yazdı. Haberde, FBI'ın bu yönde attığı adımları belgeleyen yazışma ve notlarının, mahkemeye sunulduğu belirtildi.

Trump, Florida’daki seçim konuşmasında habere atıfta bulunarak, FBI'ın darbe girişiminde suçüstü yakalandığını söyledi. “Darbe yapmaya çalışıyorlardı. Onları daha önce yakaladık” dedi.

The Federalist’in haberine göre, federal ajanlar arasındaki kısa mesajlardan oluşan belgeler, hem FBI hem de CIA personelinin, Trump göreve gelmeden günler önce mesleki sorumluluk sigortası yaptırdığını gösteriyor. Ajanların, Trump-Rusya soruşturmasının ilk ayağı olan ve 'Crossfire Hurricane' olarak bilinen olayları ve Adalet Bakanlığı'ndaki yasadışı medya sızıntılarından korktuğu belirtiliyor.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # donald trump # Nancy Pelosi