Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması siyasetin gündeminde

ABD destekli İsrail saldırılarına karşı Türkiye'nin Kürecik Radar Üssü kartını kullanması siyasetin gündeminde. İncirlik ve Kürecik'in TSK'nın denetimine alınmasını isteyen Vatan Partisi, 20 Mayıs'ta Kürecik Üssü önünde eylem yapacak. MHP lideri Devlet Bahçeli de saldırıların arkasında ABD gücüne dikkat çekerek, Kürecik ve İncirlik'in boşaltalım açıklaması yaptı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İsrail'e karşı Kürecik kartının kullanılması gerektiğini söyledi.

Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması siyasetin gündeminde

Siyasetçilerden Filistin'e saldırılara karşı KürecikÜssü'nün ABD askerlerine kapatılması sesleri yükseldi.

Filistin'e yönelik ABD destekli İsrail saldırıları devam ederken Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği'nden önemli bir eylem kararı geldi. ABD emperyalizmine karşı mücadele için Türkiye'nin somut adımların atılması gerektiğini vurgulayan Vatan Partisi ve TGB'li gençler 20 Mayıs'ta Kürecik Radar Üssü önünde eylem yapacak.

Kürecik'in ABD askerlerine kapatılması talebi partilerin grup toplantısına da yansıdı. İsrail'in arkasındaki ABD gücüne işaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli, üslerin kapatılmasını istedi:

- Kudüs'ün her karışında izimiz ve eserlerimiz vardır. Kudüs bizi bilir, biz Kudüs'ü biliriz. Şayet ABD bunun önünde engelse NATO üyeliğini derhal tartışmaya açalım, Küreciği de, İncirliği de boşaltalım.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de gündeminde Filistin'e saldırılar vardı. Akşener, Türkiye'nin kınamanın ötesine geçerek Kürecik'in kapatılması gibi daha somut adımlar atması gerektiğini belirtti:

- İsrail'i caydıracak, Filistinlilerin hayatını iyileştirecek, somut tek bir adım göremedik. Mesela, İsrail ile aramızda, 6 milyar doları aşan ticari ilişkiler var. Peki bu ilişkiler askıya alındı mı? Alınmadı. Mesela, Kürecik Radar Üssü var değil mi? İran'dan İsrail'e yapılacak bir saldırıyı haber vermesi planlanıyor. Peki, bu üs kapatıldı mı? Hayır. Bunların hiçbiri yok.

# abd # türkiye # mhp # tsk # İyi Parti # israil # filistin # nato # meral akşener # kürecik # radar # üs