CHP Milletvekili Selina Doğan sözde soykırım tasarısını savundu

CHP Milletvekili Selina Doğan, Alman Meclisi'nde kabul edilen sözde soykırım tasarısını savundu, "Bu parlamentoların işidir" diyen CHP'li Selina Doğan, "Eğer hukukiyse, Türkiye o zaman Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gitsin" ifadelerini kullandı. F tipi örgüte yakınlığı ile bilinen yazarlar da Alman meclisinden geçen tasarıyı savundu.

CHP Milletvekili Selina Doğan sözde soykırım tasarısını savundu

Alman Federal Meclisinin, sözde Ermeni soykırımını tanıyan karar tasarısını kabul etmesinin ardından CHP milletvekiliSelina Doğan'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Doğan, parlamentoların karar almakla yetkili olduğunu öne sürdü, "eğer hukukiyse, Türkiye o zaman Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gitsin" dedi.

CHP milletvekili, "Tehcirin bir insanlık suçu olduğunu zaten pek çok Türk araştırmacı da, hatta sayın Davutoğlu da söylemişti. Bu tarz kıyımlar, zaten insanlığa karşı işlenen suçlardır. (...) Parlamentolar da bu sözleşmelerin gereklerini yerine getirmekle yükümlüdürler. Kaldı ki, eğer hukukiyse, Türkiye o zaman Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taraf olsun ya da Lahey'e gidilsin, mahkeme karar versin. O konuda bir adım atılsın. Bunu söylemek de çok manalı değil." ifadelerini kullandı.

Sputnik'e konuşan Selina Doğan, "Türkiye kafasını kuma gömmekten vazgeçmeli" dedi. Doğan, 1915 olayları için "katliam, kıyım" benzetmesi yaptı, Alman parlamentosunda geçen teklifi savundu.

F TİPİ ÖRGÜTE YAKIN YAZARLAR DA SAVUNDU

Öte yandan F tipi örgüte yakın kalemler de Alman meclisinde kabul edilen tasarıya sahip çıktı. Yeni Hayat gazetesi yazarı Bülent Keneş Twitter hesabından "Savaş zamanı olması soykırımı meşru kılmaz" diye yazdı. Türkiye'nin 1915 olayları ile "yüzleşmesi" gerektiğini de öne süren Keneş, "Türkiye 1915 gerçekleriyle samimi ve rasyonel şekilde yüzleşmediği sürece Ermeni Soykırımı yumuşak karınlarından biri olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Meydan gazetesi yazarı İhsan Yılmaz da "1915 tezim basit: 2016'da vatandaşına sırf muhalif diye manyakça zulmeden devlet ricali 1915'in savaş şartlarında neler yapmamıştır. Nokta!" şeklinde tweet attı. Yılmaz, "Sosyal Darvinci Jön Türklerin 1913'ten beri devam eden hegemonyasından bahsediyorum. Yaptılar; yapıyorlar! Dersim?" sözleriyle de Cumhuriyet dönemini hedef aldı.

ulusalkanal.com.tr

# chp milletvekili # selina doğan # sözde soykırım tasarısı