Tasfiye sırası danışmanlarda

Kabine değişikliğinin yapılmasının ardından sıra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarına geldi. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgiye göre, Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga’ya danışmanların görevlerinden uzaklaştırılması konusunda talimat verdi. İlk hedefte olan isimler ise İlnur Çevik ve Mehmet Uçum

Tasfiye sırası danışmanlarda

AKP yönetiminin değişmesinin ardından kabine değişikliği yapıldı. Başbakan Yardımcıları ve hükümet sözcüsü de belirlendi. Sıra Cumhurbaşkanının danışmanlarında...

Yeni Kabinenin ardından AKP’ye zarar verdiğini düşündüğü parti kadroları ve belediye başkanlarına “istifa et” mesajı veren Erdoğan’ın yeni hedefi danışmanları.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga’dan danışmanların görevlerinden uzaklaştırılmasını istediği öğrenildi. Ulusal Kanal’ın AKP çevrelerinden edindiği bilgilere göre, Erdoğan’ın mevcut danışmanları belirli aralıklarla görevlerinden alınacak. Kaynaklar, bu yılın sonuna kadar mevcut danışmanların çoğunluğunun görevden alınacağı görüşünde.

İlnur Çevik ve Mehmet Uçum’un da görevden alınacağı iddia ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, kabine dışı kalan 6 bakandan 3’ü Erdoğan’ın yeni danışmanları arasında yer alacak. Bu isimlerden 2’sinin netleştiği belirtiliyor.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Cumhurbaşkanının başdanışmanı olarak görevlendireceği iddia edildi. Kabine dışı kalan isimler arasında yer alan Eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da Erdoğan’ın AKP içindeki danışmanı olacağı öne sürüldü.

ulusal.com.tr

# mustafa varank # tayyip erdoğan # Adnan Tanrıverdi # mehmet uçum