Çin AB'ye yaptırım uyguladı: Çin'in Berlin Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Çin'in Berlin Büyükelçisini yaptırımlar nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağırdı. AB ülkeleri Çin'e Uygur Türklerine baskı yaptığı iddiasıyla yaptırım uygulamaya başlamıştı. Çin'in yaptırımlara aynı şekilde karşılık vermesi AB ülkelerini huzursuz etti.

Çin AB'ye yaptırım uyguladı: Çin'in Berlin Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Çin, AB ülkelerinin Uygur Türklerine baskı yaptığı iddiasıyla yaptırım uygulanmasına missileme ile karşılık verdi. Bazı Avrupa ülkesi yetkililerine yaptırım uygulamaya başladı. O ülkelerden biri de Almanya.

Almanya Çin'in aldığı yaptırım kararının ardından Çin'in Berlin Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdığını açıkladı.

Konuya ilişkin Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Adrian Zenz ile Mercator Enstitüsünün Çin Araştırmalar Merkezince yaptırım listesine almasını eleştirdi.

Maas, "Milletvekillerine ve bilim insanlarına getirilen yaptırımlar, bizim için anlaşılır bir durum değil'' açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Bazı AB ülkeleri, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine baskı uyguladığı iddisayla Çinli bazı yetkililere yaptırım kararı almıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı ise yaptırım kararına misilleme olarak AB’den 10 kişi ile 4 kurum ve kuruluşa yaptırım uygulanacağını açıklamıştı.

# çin # almanya # ab # yaptırım # dışişleri bakanlığı # Çin Dışişleri Bakanlığı # misilleme # heiko maas # berlin büyükelçisi