Beykoz'da marş skandalı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yıl dönümünde İstanbul Beykoz'da büyük bir skandal yaşandı. AKP'li Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte İstiklal Marşı ilahi olarak okundu. Marşı oturarak dinleyenler arasında bulunan Beykoz Kaymakamı da kafasıyla tempo tutarak eşlik etti.

İstiklal Marşı'nı ilahi şeklinde okudular, yetmedi. Bir de marşı oturdukları yerde dinlediler.

Dahası dinleyenler arasında bulunan kaymakam ilahi şeklindeki İstiklal Marşı'na kafasıyla tempo tutarak eşlik etti.

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 97'nci yıl dönümünde çok tartışılacak bir skandala imza atıldı.

AKP'li Beykoz Belediyesi "Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi" açılışı için bir etkinlik düzenledi. Açılış etkinliği İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu yapılması ile başladı. Skandallar ise sonradan geldi.

TRT Müzik'te "Bestehan" isimli program yapan Mehmet Kemiksiz, İstiklal Marşı'nın mevcut haliyle yanlış okunduğunu iddia etti. İlahi şeklindeki bestenin resmi marş olması için Kültür Bakanlığı'na başvuru yapacaklarını söyledi. Sonra da doğru olduğunu öne sürdüğü marşı okudu.

Kemiksiz, marşı okumaya başladığı sırada kimse ayağa kalkmadı. Marşı oturarak dinleyenler arasında Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve ilçe protokolü de vardı.

En ön sırada marşı dinleyen Beykoz Kaymakamı'nın zaman zaman ilahi şeklinde okunan marşa kafasıyla tempo tutarak eşlik ettiği görüldü.

Öte yandan AKP'li Beykoz Belediyesi'nin açılış etkinliği ile ilgili internete yüklediği videoda Kemiksiz'in seslendirdiği İstiklal Marşı yer almadı.

Mehmet Kemiksiz'in daha önce de İstiklal Marşı'nı ilahi bestesiyle okuduğu videoları ortaya çıktı.

ulusal.com.tr

# AKP # İstiklal Marşı # Beykoz Belediyesi