HSYK'nın Kozmik Oda kararı

Kozmik oda savcısı Mustafa Bilgili hakkında soruşturma başlatılmasına hükmeden HSYK 3'üncü Dairesi kararının ayrıntıları ortaya çıktı. Daire; Savcı Bilgili'ye, “gizlilik derecesi önem arz eden bilgi-belgelerin, paralelciler tarafından ele geçirilerek kullanılmasına ve başka yerlere transfer edilmesine neden olmak” suçlaması yöneltti.

HSYK'nın Kozmik Oda kararı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3'üncü Dairesi, ‘kozmik odaya girilmesini sağlayan savcı Mustafa Bilgili hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi. Kararda, çarpıcı suçlamalar yapıldı.

Savcı Mustafa Bilgili, kozmik odadaki gizli bilgileri TÜBİTAK'a göndererek kopyalanmasını sağlamıştı. Kararda bu yöntemle gizli bilgilerin F tipi örgütün eline geçtiği vurgulandı.

HaberTürk'ün haberine göre, Savcı Bilgili'ye “gizlilik derecesi önem arz eden ve kozmik odada yer alan bilgi-belgelerin, TÜBİTAK’ta görev yapan paralelciler tarafından ele geçirilerek kullanılmasına ve başka yerlere transfer edilmesine neden olmak” suçlaması yöneltildi. Dosyada Bilgili’nin, "sahte delillerle, kozmik odaya girmeye karar verdiği” de hatırlatıldı.

HSYK 3. Dairesi, dünkü oturumda Savcı Mustafa Bilgili ve kozmik odanın aranmasına karar veren dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır, üyeler Selahattin Türkeli ve Halit Dönmez hakkında inceleme başlatılmasına karar vermişti. Kozmik Oda'ya girerek arama yapan hakim Kadir Kayan, Yargıtay üyeliğine seçildiği için dosyası Yargıtay'a gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # kozmik oda