5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde yapılan hava harekâtında bölücü terör örgütü büyük darbe aldı. Hem Asos bölgesi hem de Haftanin ve Hakurk bölgeleri vuruldu. Toplam 10 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Türk savaş uçakları Irak'ın kuzeyinde daha da içeriye girerek PKK'nın üslendiği Asos bölgesine hava harekâtı düzenledi.

Operasyon TSK ve MİT'in ortak koordinesinde yapıldı. Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla, Asos bölgesinde bir grup PKK'lı tespit edildi. Yapılan operasyonda 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Asos, Irak'taki Erbil, Kerkük ve Süleymaniye üçgeninde bulunuyor. Bu bölgeye ilk harekât 27 Kasım 2017 tarihinde düzenlendi.

Türkiye sınırına yaklaşık 150 kilometre mesafede bulunan Asos bölgesine PKK'lılar diğer kamplarda büyük darbe yiyince yığınak yapmaya başlamıştı. Yapılan operasyonlarda 100'den fazla terörist etkisiz hale getirilmiş, 80'a yakın nokta imha edilmişti.

Operasyonların diğer bir adresi, Irak'ın kuzeyindeki Haftanin ve Hakurk bölgesi oldu. Bu iki bölgede de 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Bakanlık operasyonların bölgede devam ettiğini duyurdu.

Yurt içindeki operasyonlarda ise hedefte arananlar listesindeki PKK'lılar vardı. Van kırsalına Jandarma ve MİT ortak operasyon düzenledi.

Terörist Mustafa Ertaş etkisiz hale getirildi. Turuncu listede aranan Ertaş, 2016 yılında bombalı saldırılarda bulunmuştu.

ulusal.com.tr

# pkk # Milli Savunma Bakanlığı # 5 pkk