Düşen Suriye uçağının pilotu bu halde bulundu

Hatay'ın Samandağ ilçesinde düşen Suriye rejim güçlerine ait savaş uçağının pilotu 9 saat sonra enkazın 40 kilometre güneyinde bitkin halde bulundu. Konuya ilişkin hükümetten ilk açıklama geldi.

Düşen Suriye uçağının pilotu bu halde bulundu

Hatay’ın merkez ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına düşen Suriye savaş uçağının paraşütle atlayan pilotu sabaha karşı bulunarak hastaneye kaldırıldı. Adı açıklanmayan pilot, beyin sarsıntısı geçirmiş olma ihtimaline karşı, Hatay Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi’nde tutuluyor.

Bölgedeki köylerde oturanlar, gece boyunca kayıp pilotun bulunması için yapılan aramalara katıldı. Köylülerden birinin cep telefonu ile çektiği 50- 55 yaşlarında, üzerinde askeri pilot kıyafeti olan kişinin, albay rütbesindeki Suriyeli pilot, jandarma ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

İLK İFADESİNDE 'VURULDUM' DEMİŞ

Hatay Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alınan albay rütbesindeki "Mehmet Sufhan" (56) adlı Suriyeli pilotun omurgasında kırık olduğu, bacakları ve yüzünde yaralar bulunduğu öğrenildi. Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen pilotun uyuduğu gözlendi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre Pilot Sufhan'ın ifadesinde, uçakla İdlib kırsalını vurmak için Lazkiye'den havalandığını ancak bu sırada vurulduğunu söylediği kaydedildi. Pilotun paraşütle atladıktan sonra yaklaşık 500 metre yürüdüğü öğrenildi.

ENKAZI RUSLAR İNCELEYECEK İDDİASI

Pilotun tedavisinin sürdüğü serviste geniş güvenlik önlemi alınırken, polis ve jandarma, hastane çevresinde kuş uçurtmuyor. Jandarma ekipleri, düşen uçağın enkazının bulunduğu Yaylacık Köyü çevresinde güvenlik koridoru oluşturdu. Bölgeye giriş çıkışlar kontrollü olarak yapılıyor. Bu arada uçağın enkazının Rus askeri yetkililer tarafından inceleneceği öne sürülüyor

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: "(Hatay'a düşen savaş uçağının pilotunun Suriye'ye iadesiyle ilgili izlenecek yol) İçinde bulunduğumuz an itibarıyla pilotun tedavisi devam ediyor. Bütün olay netleştikten sonra buna ilişkin karar da verilecek ama şu an olay çok taze. Hangi amaçla ve nasıl Türkiye sınırlarına düştüğü uçağın, pilot da dahil atladığı, hangi görev ve faaliyet çerçevesinde buralarda bulunduğu hususları bütün açıklığıyla ortaya çıktıktan, netlik kazandırıldıktan sonra bununla ilgili karar da önümüzdeki günlerde verilecek."

# türkiye # suriye # hatay