Haziran'dan eser yok

Tam yaz geldi derken yurt genelinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına hayatı durma noktasında getirdi. Rüzgar evlerin çatılarını uçurdu, ağaçları yerinden söktü. İstanbul'da çıkan hortumda korku dolu anlar yaşattı.

Haziran'dan eser yok

Yurt genelinde kışı aratmayan manzaralar ortaya çıktı. Beklenmeyen yağış ve rüzgar hem büyük maddi zarara yol açtı hem de akıllara 'Gerçekten Haziran'da mıyız?' sorusunu getirdi.

Bu görüntüler İstanbul'dan...

Tuzla'da meydana gelen hortum halka korku dolu anlar yaşattı. Ağaçları kökünden söken hortum, sokak hayvanlarını havada uçurdu. Sahilde direkler devrildi, tekneler alabora oldu. Yurttaşlar çareyi kapalı yerlere sığınmakta buldu.

Karabük'te de sağnak yağmur ve fırtına tabelaları uçurdu. Yerinden sökülen bir ağaç gelin arabasının üzerine devrildi. Rögarların taşması sonucu caddeler ve halk pazarı sular altında kaldı.

Beklenmeyen yağışlar Burdur'u da vurdu. Fırtına, ardında büyük maddi hasarlar bıraktı.

Zonguldak Ereğli'de ortaya çıkan manzara görenleri hayrete düşürdü. Bir apartmanın çatısı yola uçtu. Halk korku dolu anlar yaşadı.

Sağanak yağmurun hayatı durma noktasınaa getirdiği Balıkesir'e ise çok sayıda yıldırım düştü.

Trakya Bölgesi'nde son bir haftadır etkisini arttıran yağışlar ise Kırkpınar Güreş alanına girişi güçleştirdi. Tunca Nehri’nin yükselmesiyle alana giden Fatih Köprüsü'nde taşma meydana geldi.

ulusalkanal.com.tr

# Hava durumu # Haziran # ekoloji