HDP'nin inkar etmediğini CHP yok saydı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, HDP'ye açılan kapatma davası iddianamesindeki yüzlerce suçu görmezden geldi. Öztrak, bunun yerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Meclis Başkanı ve yargıyı araç olarak kullanmakla suçladı.

HDP'nin inkar etmediğini CHP yok saydı

HDP'nin kapatılması için hazırlanan dava iddianamesinde yüzlerce suç yer aldı.

İddianamede HDP'nin PKK bağlantısını anlatan yüzlerce örneği görmezden gelen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kapatma kararının siyasi olduğunu iddia etti:

- Milletimiz, Erdoğan'ın şahsım hükümetinin elinde görülmemiş bir buhranı yaşıyor.

- Erdoğan vesayeti altındaki Meclis Başkanını ve vesayeti altındaki yargıyı araç olarak kullandı. Bir milletvekilinin vekilliğini düşürdü. Anayasa Mahkemesi'ne HDP için kapatma davası açtırdı.

Öztrak, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasına da karşı çıktı. Bugünden sonra yaşanacak kadına şiddet olaylarında hükümetin sorumlu olacağını iddia etti:

- Bugünden sonra kadına şiddet ve aile içi şiddet nedeniyle mağdur olacak, tacize, tecavüze uğrayacak, şiddet nedeniyle yaşamını yitirecek her kadının, her çocuğun vebalinin, Erdoğan Şahsım Hükümetinin omuzlarında olduğunu biliyoruz.

Öztrak, ayrıca Merkez Bankası'ndaki başkanlık değişimi tartışmalarına ilişkin de konuştu:

- Yapılacak iş bellidir. Bir an önce Para Politikası Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırmak ve faizleri düşürmek. Sonra da bunun sonuçlarıyla yüzleşmek. Ardından gerekeni yapmak ve sandığı milletin önüne getirmek.

# chp # Para # erdoğan # hdp # anayasa # cumhurbaşkanı erdoğan # anayasa mahkemesi # hdp kapatılsın # dolar # Para Politikası # tecavüz # İstanbul Sözleşmesi # Taciz # chp sözcüsü # faik öztrak # HDPKK # hdp kapatma davası