Dışişleri Bakanlığı: Endişeyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz

Filistin davasına sırt çevirerek İsrail ile normalleşme anlaşması yapan Bahreyn'e Türkiye'den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, Bahreyn'in Arap Barış Girişimi ve İslam İşbirliği Teşkilatı çerçevesindeki taahhütlere aykırı adım atmasını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı: Endişeyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz

Washington Filistin'i parçalama ve toprakları işgal etme hedefi için her yolu deniyor.

Arap ülkelerini İsrail ile masaya oturmaya zorlayan Amerika'nın son hamlesi Manama ile Tel Aviv arasında ilişkileri normalleştirme anlaşması yaptırmak oldu.

Anlaşmaya Ankara'nın tepkisi gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada anlaşmanın şiddetle kınandığı vurgulandı.

Bahreyn ile İsrail arasındaki anlaşmaya Filistin Kurtuluş Örgütü'nden de geldi. Örgütün Yönetim Kurulu Üyesi Hanan Aşravi, Arapları İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye zorlamanın barış getirmeyeceğini söyledi. Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat da "Bu, Filistin davasına ve Filistin'in sırtına zehirli hançer saplamak anlamına gelir" açıklaması yaptı.

Bahreyn'in bu adımı reddeden bir diğer ülke Yemen oldu. Yemen Dışişleri Bakanı Muhammed El Hadrami, Filistin halkının yanında olduklarını duyurdu.

ulusal.com.tr

# israil # dışişleri bakanlığı # bahreyn