Afyonkarahisar'da günde 100 tona yakın lokum üretimi yapılıyor

Lokum, Türkiye deyince dünyada ilk akla lezzetlerinde başında geliyor. Lokumları ile ünlü Afyonkarahisar'da günde 100 tona yakın üretim yapılıyor. Bu lokumlar dünyanın dört bir yanına satılıyor.

Fıstıklı, cevizli, fındıklı, ballı, çitolatalı, kaymaklı, çifte kavrulmuşu ile yüzlerce çeşiti olan lokum gelenekselliğini koruyor.

17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırlarında yaygınlaşan lokum bugün de dünyaya yayılmaya devam ediyor.

Afyonkarahisar şekerleme ve lokumlarıyla ünlü yörelerin başını çekiyor. Özellikle Afyon kaymağından üretilen lokumun yeri ayrı.

Kentte günde 100 tona yakın lokum üretiliyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Atilla Kocabaş, yılda 10 milyon dolarlık lokum ihracatı yaptıklarını açıkladı.

Bayramlarda, doğumlarda, cenazelerde, özel günlerde ikram edilen lokum, dünyanın dört bir yanında ağızları tatlandırıyor.

ulusalkanal.com.tr

lokum Afyon