Bakan itiraf etti!

AKP'nin Afyon kampına açılım sürecine tepkiler ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ın itiraf gibi açıklaması damga vurdu. AKP'nin Güneydoğu'daki vekilleri "süreçten halk rahatsız" eleştirisini getirdi. Bu eleştiriler üzerine Bakan Efkan Ala, 'Süreçte alan hâkimiyetini kaybettikleri zamanlar' olduğunu itiraf etti. Ala, "Kırsalda terör baskısı arttı, şehirlere inmeye, hâkim olmaya başladılar. Bu süreçte seçime gidilmez" dedi.

40'a yakın insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca liralık maddi zararın yaşandığı PKK eylemleri ve açılım süreciAKP'nin Afyon kampında da ana gündem maddelerinden biri oldu.

Toplantıda AKP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu milletvekillerinin önemli eleştirilerde bulunduğu öğrenildi. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Güneydoğu milletvekilleri halkın eylemlere tepkili olduğunu söyledi. Vekiller, "Bölgede devletin devlet olması gerekir. Tedbirler alınsın. Yoksa iş tersine dönecek" uyarısı yaptı.

Bu eleştiriler üzerine konuşan Ala, "Hâkimiyeti sağlayamadığımız zamanlar oldu. Kırsalda terör baskısı arttı, şehirlere inmeye başladılar. Ve şehirlerde de hâkim olmaya başladılar" ifadelerini kullandı.

Bakan Efkan Ala, 2015 seçimleri öncesinde politika değişikliğine işaret etti, "Aldığımız önlemleri göreceksiniz. Süreçte atmosfer değişikliği oldu, kamu düzenini sağlayacağız, seçime o atmosferde gideceğiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # güneydoğu # İçişleri Bakanı # açılım süreci # doğu # efkan ala