Almanya'da Ulusal Kanal seferberliği

Ulusal Kanal ailesi büyüyor. Ulusal Kanal'a verilen cezalara Almanya'nın Bielefeld kentindeki yurtseverler dur dedi. Dayanışma toplantısında çok sayıda kişi gönüllüler arasında yerini aldı.

Bielefeld Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği Bielefeld Şubesi'nin düzenlediği Ulusal Kanal dayanışma yemeğine çok sayıda yurttaş katıldı. Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Adnan Türkkan'ın da katıldığı etkinlikte birçok kişi Ulusal Gönüllüleri ailesine katıldı. ADD Bielefeld yöneticileri her ay birkez Ulusal Gönüllüleri ile dayanışma yemeği düzenleme kararı aldı. AKP'nin RTÜK eliyle Ulusal Kanal'a verdiği cezalara tepki gösteren yurttaşlar "Ulusal Kanal'ın değil, ekranımızı karartmak isteyenlerin sesini keseceğiz" dediler.

Avrupa'da başlatılan 'Ulusal Kanal seferberliği' tüm hızıyla sürüyor

Bielefeld'de Ulusal Kanal Dayanışma Yemeği düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ADD Bilefeld Başkanı Mehmet Ali Ölmez 'tıpkı Kurtuluş Savaşı'ndan olduğu gibi yoktan var ettiğimiz Ulusal Kanal dik duruşuyla milletimizin medya alanındaki direnen kalesi oldu" dedi. Ulusal Kanal ekranının karartılmasına asla izin vermeyeceğiz diyen Ölmez, ADD üyelerine çağrı yaptı: Tüm dostlarımızı Ulusal Gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. TGB Bielefeld adına konuşan Bielefeld Üniversitesi Siyasal Bilgiler Bölümü öğrencisi Ceren Sarıyar "Uğur Mumcu'nun dediği gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahib olunmaz. Doğru, temiz ve gerçek bilginin kaynağı Ulusal Kanal'dır. Gençlerin doğru fikir edinmesi için Ulusal Kanal'a hep destek, tam destek vereceğiz" dedi.

Ulusal Kanal Avrupa temsilcisi Adnan Türkkan "2014 kritik seçimler dönemi olacak. ABD'nin enstrümanları gerici ve bölücü güçler mi Cumhuriyet güçleri mi kazanacak bunu halk hareketi belirleyecek. 2012'den bu yana halk hareketinin gelişiminde Ulusal Kanal'ın tayin edici bir rolü oldu. Halk hareketini bastırmak için Ulusal Kanal'ı karartmak istiyorlar. Ancak her saldırya gönüllülerimizle birlikte cevap verdiğimiz gibi bu saldırılara da atakla cevap vereceğiz. Ulusal Kanal 2014'te RTÜK'e girecek. Bundan önce olduğu gibi gazeteciliğin namusunu savunan özgür medya emekçilerinin adresi olmaya devam edecek." Dedi.

Şu an Ulusal Kanal'da 'fedai' ruhuyla görev yapan bir kadronun bulunduğuna dikkat çeken Türkkan "Ulusal Kanal binasına top atsalar dahi enkazın altından çıkıp mücadele edecek ruhta bir kadro var. Tutuklamakla, gözaltıyla susturmadılar Ulusal Kanal'ı cezalarla susturmak istiyorlar. Ancak izleyicilerimizle birlikte bu saldırılara göğüs gereceğiz. Bağımsız ve Özgür Türkiye'yi isteyen her yurttaşımızı Ulusal Kanal'a gönüllü olmaya davet ediyorum" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # almanya # ulusal kanal # add # bielefeld