Kurban Bayramı öncesi ''bıçak'' uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, Kurban Bayramı öncesi uyarılarda bulundu. Konfederasyon, bıçakların kör veya kalitesiz olması nedeniyle kurban derilerinin ziyan olduğunu belirtti. Kendi kesim yapmayacak olan yurttaşların kurbanı esnaf kasaba teslim etmesini istedi.

Kurban Bayramı öncesi ''bıçak'' uyarısı

Kurban Bayramı öncesi esnaf konfederasyonundan "bıçak" uyarısı geldi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, ''Ülkemizde her yıl 1 milyon civarında büyükbaş, 3 milyon civarında küçükbaş hayvan kurban olarak kesiliyor. Bu hayvanların ise milyonlarca lira değerindeki derileri maalesef heba oluyor. Deri sanayimizin en az yüzde 20’si bu kurban derilerinden oluşuyor. Dolayısıyla bunların heba edilmemesi, ekonomiye kazandırılması çok önemli.'' ifadelerini kullandı.

“KASAP ESNAF TERCİH EDİLMELİ”

Kurban Bayramı yaklaştıkça kurbanlıklarla ilgili öneriler de geliyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kurbanlıkların heba olmaması için bıçak seçiminin önemine dikkat çekti.

- Derilerin verimli kullanılmasında en önemli nokta bilen birinin kesmesi ve bıçak seçimi. Kurbanını kendisi kesecek olan vatandaşlarımız Uzak Doğu ülkelerinden gelen kalitesiz ve ucuz ya da kör bıçakları asla tercih etmemeli. Kesim işini kendisi yapmayacak olanlar da sahte kesim yapanlara değil doğrudan kasap esnafımıza gitmeli.

# kurban # bendevi palandöken # Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu # kurbanlık # TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken # Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken