Erdoğan Bakü'deki törene katıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Bakü'nün kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü törenlerine katıldı. Bakü'de düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Yukarı Karabağ sorununa dikkat çekti "Ermenistan'la ilişkilerimizin düzelmesinin olmazsa olmaz şartıdır" dedi.

Kafkas İslam Ordusu’nun kuruluşu ve Bakü'nün kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kutlandı. Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev, Erdoğan’ı resmi törenle karşıladı.

Törende Azerbaycan vatandaşlarına seslenen iki lider, törende Kafkas İslam Ordusunun tarihi önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Yukarı Karabağ sorunu da vardı. Erdoğan, Türkiye Ermenistan ilişkilerinin düzelmesi için Karabağ’ın önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin Azerbaycan’a yönelik ekonomik yatırımlarına da değindi Erdoğan "Azerbaycan da bizlere büyük yatırımlar yapacak" ifadesine yer verdi.

Azerbaycan’da liderlerin bir araya geldiği saatlerde Kafkaslarda askeri gerilimi tırmandıran önemli bir gelişme yaşandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Ordusunun sivil yerleşim birimlerine ateş açtığını duyurdu.

Açıklamada, Ermenistan ordusunun Tovuz, Terter ve Ağdam illerindeki sivil yerleşim birimleri hedef aldığı vurgulandı.

Azerbaycan ordusunun da Ermenistan ordusuna ateşle yanıt verdiği, karşı tarafta yaşanan kayıp ve yıkımın tüm sorumluluğunun Ermenistan yönetiminde olduğu belirtildi.

Saldırıda can kaybının yaşanmadığı fakat bazı evlerin zarar gördüğü kaydedildi.

ulusal.com.tr

# türkiye # Azerbaycan # recep tayyip erdoğan # Bakü # Can