Test kitlerine gümrükte el konuyor

Kolonya, dezenfektan, maske derken şimdi de 15 dakikada sonuç veren Kovid-19 test kitinde de fırsatçılar iş başında. E-ticaret siteleri üzerinden tanesi 76 TL’ye alınan kitler 500 TL fiyatla satışa sunuluyor. Bu ürünlerin Türkiye’ye girişi yasak olduğu için gümrükten ülkeye girişine izin verilmiyor.

Test kitlerine gümrükte el konuyor

Koronavirüs ile mücadele sürecinde fırsatçılar yine iş başında. Kolonya, dezenfektan, maske derken şimdi ise 15 dakikada sonuç veren test kiti fahiş fiyatla satılmaya başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, test kitleri bulundurma ve kullanma yetkisinin yalnızca bakanlık bünyesindeki sağlık kuruluşlarında olduğunu açıkladı.

E- ticaret sitelerinde bin adet test kiti 76 bin liraya satılıyor. Tanesini 76 TL’ye alan fırsatçılar bu ürünü piyasada 500 TL’ye satıyor.

Kitlerin kişisel kullanımın bir şey ifade etmediğini söyleyen uzmanlar "Bu test kitlerinin satışı da kullanımı da yasak" diyor.

Uluslararası e-ticaret siteleri üzerinden bu ürünü temin etmek kolay fakat Ticaret Bakanlığı 3-4 gündür bu ürünleri ithal eden firmaların malına gümrükte el kokuyor.

ulusal.com.tr

# Maske # kolonya # dezenfektan