F-Tipine fuhuştan 150 milyon dolar

Ankara’da F tipi örgütün para kaynaklarıyla ilgili soruşturmada sona gelindi. Örgütün, Emniyet’e hâkim olduğu dönem Ö.Y. ve C. Ç. adlı amirler aracılığıyla fuhuş ve kumar üzerinden 150 milyon dolar haraç aldığı belirlendi

F-Tipine fuhuştan 150 milyon dolar

F tipi örgütün para kaynaklarıyla ilgili soruşturmalar sürerken, örgütün kumar ve fuhuş üzerinden kazandığı paralarla ilgili çalışma da ana hatlarıyla sonuçlandı. Yapılan çalışmalarda örgütün, Emniyet’teki amirlerden Ö.Y. ve C. Ç. organizasyonu ile Ankara’da birçok yeri haraca bağladığı ve aldığı paraların bir kısmını kendi içinde bölüşürken, alınan haraçların önemli bir bölümünü örgüt merkezine gönderdiği tespit edildi. Aydınlık’ın ulaştığı kaynaklar, yapılan çalışmalarda F tipi örgüte kumar ve fuhuştan komisyon veren bazı işletmecilerin ifadelerine başvurulduğunu, onların da olayı ayrıntılarıyla anlattığını bildirdi. Emniyet’teki örgüt elemanları aracılığıyla Ankara’daki fuhuş ve kumardan örgüte aktarılan paranın 150 milyon dolar civarında (375 milyon) olduğunu belirlediklerini kaydeden kaynaklar, bu paranın örgüte elden teslim edildiğine ilişkin bilgi aldıklarını ifade etti. Örgüte aktarılan paranın zaman içinde her geçen gün arttığını, işadamlarına yapılan şantajlarla bu rakamın daha da büyüdüğünü kaydeden yetkililer, “İşadamları konuşmaktan kaçınıyor. Bu nedenle miktarı belirlemekte zorlanıyoruz. Ancak yaptığımız istihbari çalışmalarda rakamın çok yüksek olacağını tahmin ediyoruz” dediler.

CEPLERİNE DE ATMIŞLAR

Para akışının Emniyet’te örgüte yapılan operasyona kadar sürdüğünü belirten kaynaklar, Emniyet’te F tipi operasyonların başlamasıyla birlikte kumar ve fuhuştan örgüte para akışının kesildiğini, bunu işletme sahiplerinin de doğruladığını söyledi.

Bu arada bazı Emniyet yetkililerinin alınan komisyonların bir kısmını zimmetine geçirdiğini de vurgulayan kaynaklar, şu bilgileri verdi: “Kumar ve fuhuş komisyonlarının bir kısmı elemanlara dağıtılmış. Bazı üst düzey yetkililer ise komisyonun bir kısmını zimmetine geçirmiş. Bunlardan biri yaklaşık 7 trilyon lirayı Ankara Çetin Emeç’te faaliyet gösteren bir tefeciye vermiş ve çalıştırmış. Bu işten de büyük paralar kazanmış. Hatta borcunu ödeyemeyen müşteriler tehdit edilerek paralar tahsil edilmiş. Tefecinin başka paraları da aynı yöntemle alınmış.”

Aydınlık

# f-tipi # 150 milyon dolar