Baykal, Strazburg'da izlediği Perinçek-İsviçre davasıyla ilgili konuştu

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Strazburg'da izlediği Perinçek-İsviçre davası ile iligli konuştu. Baykal, “Kimse bu olaya dudak bükmeye, küçümsemeye ya da Ermeni düşmanlığı gibi anlamaya kalkmasın. Türkiye hukukunu koruyor" dedi.

Baykal, Strazburg'da izlediği Perinçek-İsviçre davasıyla ilgili konuştu

“Kimse AHİM'deki davaya dudak bükmeye kalkamasın..." Bu uyarı, Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan geldi. Baykal, Perinçek-İsviçre davası ile Türkiye'nin hukukunu koruduğunu vurguladı.

Strazburg'daki davayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni temsilen izleyen milletvekilleri arasında Deniz Baykal da bulunuyordu. Habertürk gazetesine konuşan Baykal, davanın Türkiye açısından tarihi bir olay olduğunu söyledi.

Bu tarihi bir olaydır, kişi olayı değildir. Kimse bu olaya dudak bükmeye, küçümsemeye ya da Ermeni düşmanlığı gibi anlamaya, takdim etmeye kalkmasın. Türkiye hukukunu koruyor. Belli bir nitelemeyi dayatma anlayışını mahkeme inşallah reddedecektir.

Baykal, davanın sonucuyla ilgili olarak da bir tahminde bulundu. Davanın hukuki ve siyasi sonuçları olacağını vurgulayan Baykal, "Artık Türkiye’yi soykırım yapmış ülke olarak nitelendirme imkânı kalmayacak” dedi.

Diasporanın Lobi faaliyetlerine de değinen Baykal, bu durum karşısında Türkiye’nin direncini sergilediğini belirtti. “Bir hukuki mücadele veriliyor. Bu mücadele de iyi veriliyor.” ifadelerini kullandı.

Baykal duruşmada Eski Ekonomi Bakanı Egemen Bağışla yan yana oturması ile ilgili, "Ne yapacağım? Orada birbirimizle kavga mı edeceğiz?” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# tbmm # Deniz Baykal # aihm # Strazburg # İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek