Asos'ta 7 PKK'lı öldürüldü

Gece-gündüz, dağ-bayır, yaz-kış demeden aralıksız devam eden operasyonlarla terör örgütlerine büyük darbe vuruluyor. Son olarak PKK'nın yapılanmak istediği Asos bölgesi vuruldu. 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Asos'ta 7 PKK'lı öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içinde ve sınır ötesindeki operasyonları PKK'nın belini kırdı. Irak'ın kuzeyindeki kamplarda barınma güçlüğü çeken PKK'lılar Asos bölgesinde tutunmaya çalışıyor.

Asos'taki PKK'lılar TSK ve MİT'in koordineli çalışması sonucu tespit edildi. Belirlenen hedefler F-16'lar tarafından imha edildi. Operasyon sonucunda 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonlarla ilgili peş peşe açıklama yaptı.

Son 24 saatte Irak kuzeyi ve Suriye’nin kuzeyi de dahil olmak üzere 17 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi. Son 10 günde etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı da 57 oldu.

Başarılı operasyonlar PKK'daki kaçışları hızlandırdı.

Van'da PKK'lı bir terörist, jandarmanın yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu Şırnak Silopi'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

2015 yılında PKK'ya katılan terörist Edremit İlçe Jandarma Komutanlığında ağabeyi ve yengesiyle buluşturuldu.

Irak kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK’lı da Şırnak/Cizre’de askere sığındı.

PKK operasyonlarında tutuklamalar da yaşandı. El Kaide terör örgütü üyeliğinden Gri kategoride aranan terörist Taner Küşioğlu Hatay'ın Antakya ilçesinde yakalanıp tutuklandı.

ulusal.com.tr

# pkk # asos