İstanbul Barosu'ndan açıklama

İstanbul Barosu'ndan HSYK düzenlemesiyle ilgili açıklama geldi. Baro, Türk yargısının bu duruma gelmesinde AKP ve cemaatin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, "Yargıyı bir güç odağından alıp, siyasi iktidara bağlamak bir reform değildir. Bu kabul edilemez" denildi.

İstanbul Barosu'ndan açıklama

AKP'nin HSYK teklifine İstanbul Barosu'ndan tepki geldi. Baro, AKP'ye de cemaate de da karşı çıktı.

İstanbul Barosu yaptığı açıklamada, "Hiçbir gücün devlet ve yargı içinde paralel ve hiyerarşik bir güç oluşturması asla kabul edilemeyeceği gibi, yargının iktidara ve yürütmeye tabi olması da düşünülemez."

İstanbul Barosu, AKP'nin HSYK operasyonunu kaygıyla izlediklerini belirtti. Açıklamada, "Yargıyı bir güç odağından alıp, siyasi iktidara bağlamak bir reform değildir. Bu kabul edilemez" denildi.

Baro, AKP ile cemaatin suç ortağı olduğunu şu sözlerle belirtti: "Türkiye’yi bu duruma bu siyasi iktidar ve anılan güç odağı birlikte getirmişlerdir ve ortak bir sorumluluk içindedirler. Hukuk Devletinde devlet erki başka güçlerle paylaşılamaz. Buna izin veren hem siyaseten hem de hukuken sorumlu olur."

Açıklamada, HSYK'nın Ergenekon ve Balyoz gibi davalardaki hukuksuzluklarına da dikkat çekildi. İstanbul Barosu, çözümünü de şöyle açıkladı, "kurul hâkimler ve savcılar kurulu olarak ikiye ayrılmalı, içinde başta adalet bakanı ve müsteşar olmak üzere yürütmenin hiçbir temsilcisi yer almamalı. Bu ise anayasal ve yasal düzenlemelerle mümkündür." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cemaat # hsyk # açıklama # hukuk # istanbul barosu