PKK telsizi: Bahoz Erdal'ı konuşmayın

Terör örgütü PKK'nın önde gelen isimlerinden Bahoz Erdal'ın ölümüyle ilgili bilgi henüz teyitlenmedi fakat PKK'nın telsizlerinden tüm birimlere, "Bahoz Erdal ve patlama konusunda konuşulmaması" talimatı verildiği iddia edildi.

PKK telsizi: Bahoz Erdal'ı konuşmayın

PKK'nın telsizlerinden tüm birimlere, "Bahoz Erdal ve patlama konusunda konuşulmaması" talimatı verildiği iddia edildi.

Bu iddianın sahibi Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi.

Selvi'nin bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bahoz Erdal konusundaki sis perdesi aralanmaya başladı.

Bir bakanla konuştum. "Bizde Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü bilgisi var" dedi. Üsteledim, "Kendi birimlerimiz doğruladı" diye konuştu. "Ama teyidini bekliyoruz" diye ilave etti. İlgili bakana, "Peki neyin teyidi bekleniyor" diye sordum. "Bizim kaynaklarımız tarafından teyit edildi. Ama başka istihbarat birimleri ve diğer unsurlarca da teyidini bekliyoruz" diye konuştu.

Zaman ilerledikçe ibre, Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü yönüne doğru kayıyor. En azından Ankara'daki kanaat bu yönde.

Bahoz Erdal olayıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. PKK'nın telsizlerinden tüm birimlere, "Bahoz Erdal ve patlama konusunda konuşulmaması" talimatı verildi. Kandil'in talimatı sadece Suriye'deki birimlere geçilmedi. Türkiye, Irak ve Suriye sahasındaki tüm birimlere iletildi. Talimat etkili oldu. PKK ve PYD'liler, telsizlerden Bahoz Erdal ve patlama konusunu konuşmuyor. PKK'nın ana telsizi, "Roj" var. Türkiye, Suriye ve Irak sahasında ise haberleşmeyi daha çok denizci telsizleri ile sağlıyorlar. Kandil, saha sorumluları ile siyasilerle Thuraya uydu telefonu üzerinden görüşüyor. Talimatlar uydu telefonu aracılığıyla veriliyor

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ulusalkanal.com.tr

# pkk # Bahoz Erdal