Hüseyin Gülerce'den çarpıcı açıklamalar

Bir dönem Fethullah Gülen'in Türkiye'deki temsilcisi olarak bilinen Gazeteci Hüseyin Gülerce, cemaatle olan 35 yıllık ilişkisi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Gülerce, "Cemaatin hükümet ile girilen savaşı kazanma şansı olmadığını söyledi. Gülerce, cemaatin dağılacağını vurguladı.

Hüseyin Gülerce'den çarpıcı açıklamalar

Uzun yıllar cemaat medyasında köşe yazarlığı yapan ve yakın bir dönemde hem cemaatle hem de medyasıyla yollarını ayıran gazeteci Hüseyin Gülerce, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gülerce, cemaatle 35 yıllık ilişkisinden son yaşanan gelişmelere kadar bir çok soruya yanıt verdi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Gülerce, hükümetin cemaate karşı savaş açtığını belirtti, "cemaatin savaşı kazanma şansı yok, dağılır" dedi.

"CEMAATİN KAZANMA ŞANSI YOK"

"Hükümet şu anda Hizmet Hareketi'ni bitirmek için tüm cephelerde çok ciddi savaş veriyor. Bana göre cemaatin kazanma şansı yok. Ama Cemaat'teki arkadaşlar, kendi davalarının en doğru olduğunu düşünüyorlar. Oysa Hizmet Hareketi'nin karşısına kocaman bir dağ çıktı. Onlar hâlâ küçücük bir tümsekle karşı karşıya olduklarını düşünüyorlar."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cemaatle ilgili iddialarının çok ciddi olduğunu ifade eden Gülerce, "Bu iddiaların herhangi biri doğru çıkarsa hizmet hareketi çok büyük yara alır" dedi.

Gülerce, F tipi örgütün emniyet ayağına yönelik opersayonlarda göz altına alınan polisler hakkında da konuştu. "Bazı polisler itirafçı oldu deniliyor. Bazı polislerin Pensilvanya'ya gittikleri, talimatı bizzat oradan aldıkları söyleniyor. Bunlar kanıtlanırsa cemaat biter" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Gülerce, cemaatin dağılacağını ve insanların biat kültüründen kurtulacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # fethullah gülen # cemaat # hürriyet # Ahmet Hakan # hüseyin gülerce