PKK'ya büyük darbe! 'Öldürülen 4 terörist kritik öneme haiz'

Şırnak'ın İdil ilçesine sızmaya çalışan ve hava operasyonuyla öldürülen 12 PKK'lıdan 10'unun dağ kadrosunun tecrübeli isimleri olduğu belirlendi. Kimlikleri tespit edilen 4 isimde PKK'nın kritik isimleri. Örgütün İdidl sorumlusu, yardımcısı, patlayıcı uzmanı ve keskin nişancısı öldürüldü. Güvenlik kaynakları, PKK'nın İdil'deki direnişi başlatamadan kırıldığını belirtti.

PKK'ya büyük darbe! 'Öldürülen 4 terörist kritik öneme haiz'

Bölücü terör örgütü Şırnak'ın İdil ilçesinde düzenlenen hava harekatıyla büyük darbe aldı.

Kandil'den ilçeye sızmaya çalışan ve dünkü operasyonda öldürülen 12 PKK'lıdan 10'nunun dağ kadrosundan önemli isimler olduğu ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri etkisizleştirilen teröristlerden 4'ünün kimliğini tespit etti. Bu 4 isim örgütten krik görevlerde olduğu belirlendi.

NUDA kod adı adlı PKK'lı, örgütü patlayıcı uzmanlarındandı. Uzaktan kumandalı EYP konusunda oldukça gelişmiş metotlar uygulayan bir teröristti. Üç yıl boyunca Suriye'de PYD saflarında savaştı. Türkiye’de PKK'nın hezimete uğramasının ardından Kandil, Türkiye'de İdil'e gitme talimatı vermişti.

Öldürülen teröristlerden biri de kadın. Kon adı: JİYAN. Dağ kadrosunun özel olarak yetiştirdiği keskin nişancıydı. 2 yılı aşkın süreyle Suriye'de PYD saflarında savaştı. O da Diyarbakır Sur'da etkisizleştirilen kensin nişancıların eğitimeniydi.

Kod adı FERHAT. İdil sorumlusuydu. İlçedeki terör saldırılarını yönetmek için Kandil onu görevlendirmişti. O da Mehmetçiğin başarı operasyonunda öldürüldü.

PKK'nın İdil sorumlusunun yardımcısı da SİPAN kod adlı terörsittti. O da dağ kadrosundandı. ABD yapımı M-16'sıyla ölü ele geçirildi.

Güvenlik kaynakları, 24 Şubat'ta öldürülen teröristlerle birlikte İdil’deki direnişin başlayamadan kırıldığı görüşünde. PKK'nın sözde lider kadrosunun bu hezimet karşısında büyük bir moral yıkıntısı yaşadığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # idil # büyük darbe # teröristler öldürüldü