Bu hafta 8 film vizyona girecek

Bu hafta sinema salonlarına 3'ü yerli 8 film vizyona giriyor. İzleyici ile buluşacak filmler arasında en dikkat çekeni İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin prömiyeri Cannes Film Festival'inde gerçekleşen ''Herkes Biliyor'' Türk izleyicisiyle buluşuyor. Diğer dikkat çeken film ise Oscar ödüllü oyuncu Rami Malek'in başrolünde olduğu ''Papillon'' filmi var. Film yeni uyarlaması ile vizyonda

Bu hafta vizyona giricek filmler arasında en dikkat çeken iş kesinlikle İranlı Yönetmen Asghar Farhadi'nin prömiyeri Cannes Film Festival'inde gerçekleşen ''Herkes Biliyor'' var. Penelope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darin, Barbara Lennıe gibi bir çok star oyuncuda rol aldı. Filmin diğer dikkat çeken özelliği yönetmenin İspanyolca çektiği ilk film olması. Farhadi'nin kusursuz rejisi filmi daha da merak ettiriyor.

Vizyona giricek filmler arasında en dikkat çeken yerli film Kudret Sabancı'nın rejisinde gördüğümüz ''Kapan'' filmi var. Film ''doğruluk mu cesaret mi?'' temalı fakat ucunda ölümün olduğu bir yarışmaya katılan gençlerin hikayesini anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Erkan Petekkaya, Öykü Çelik, Kemal Uçar gibi deneyimli oyuncular var.

Haftanın merakla beklenen yabancı filmi Başrollerinde Steve McQueen ve Dustin Hoffman'ın yer aldığı 1973 yapımlı "Papillon"un yeniden uyarlaması aynı adlı filmde, bu kez başrolleri Charlie Hunnam ve Rami Malek paylaşıyor.

Gerçek bir hayat hikayesine dayanan "Papillon", suçsuz olduğu halde mahkum edilen Henri Papillon Charriere ve yüksek güvenlikli hapishanede tanıştığı banker Louis Dega'nın kaçış üzerinden başlayan dostluğu ve firarın imkansız olduğu bu hapishaneden kurtulma çabalarını anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Michael Noer oturuyor.

Ryan Fleck ile Anna Boden'in yönetmenliğini üstlendiği "Captain Marvel"da Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Lee Pace, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Annette Bening, Gemma Chan ve Mckenna Grace rol aldı.

Brie Larson'ın Carol Denver karakterine hayat verdiği Captain Marvel filmi; 90'ların ortasında dünyanın iki farklı uzaylı ırkının savaşı arasında kaldığı zamanda, karakterin kendi geçmişini ve kim olduğunu keşfederek evrenin en güçlü kahramanlarından birine dönüşme hikayesini ele alıyor.

2018 Cannes Film Festivali'nde SACD Ödülü'ne layık görülen İzlanda yapımı "Woman at War", yerel alüminyum endüstrisine karşı amansız bir savaş açan bir kadının bir mektubun akabinde almak zorunda kaldığı kararı konu ediniyor.

Benedikt Erlingsson'un yönettiği filmde; Halldora Geirharosdottir, Jörundur Ragnarsson başrollerde yer alıyor.

Bu haftanın yerli olarak tek korku filmi ''Hüddam 2'' Utku Uçar'ın yönetmen koltuğunda oturduğu devam filmin de Ebrar Kurt, Bülent Kaya, Hakan Erkuran ve Funda Öz rol aldı.

"Masumiyet Hiç Olmadığı Kadar Karanlık!" fikrinden yola çıkılan korku ve gerilim içerikli film; amcasının kendisine şiddet uygulaması sebebiyle karnındaki bebeği kaybeden genç bir kadının hikayesini bayez perdeye taşıyacak.

Ali Kemal Çınar'ın yönetmenliğini yaptığı "Arada", bildiği iki dili de tam anlamıyla kullanamayan ve hayatı bu iki dil arasında sıkışıp kalmış bir adamın bu durumdan kurtulmak için başvurduğu yolları anlatıyor.

Benoit Godbout'un yönetmenminliğini yaptığı haftanın animasyon filmi "Kartopu Savaşları 2"; Frankie ve arkadaşlarının oynadıkları oyunlarda her türlü hileye başvuran Zac'le mücadelelerini beyaz perdeye taşıyor.

# film # yönetmen # Kudret Sabancı