Telabyad'da ''etnik temizlik'' var!

“Suriye’nin kuzeyinde Türkmen, Arap ve Alevilere yönelik etnik bir temizlik var. Telabyad’a PYD’liler yerleştirilerek Cizire ve Kobani kantonları birleştirilecek. Kürt koridoru planı hayata geçirilecek"... Bu çarpıcı sözler Suriyeli Türkmen lider Tarık Sulo Cevizci’ye ait. Ulusal Kanal’a konuşan Cevizci, Telabyad'daki 4 Türkmen köyünün de PYD tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Telabyad'da ''etnik temizlik'' var!

Suriye’nin kuzeyinde Türkmen, Arap ve Alevilere yönelik etnik bir temizlik var. Telabyad’a PYD’liler yerleştirilerek Cizire ve Kobani kantonları birleştirilecek. Kürt koridoru planı hayata geçirilecek"... Bu çarpıcı sözler Suriyeli Türkmen lider Tarık Sulo Cevizci’ye ait. Ulusal Kanal’a konuşan Cevizci, Telabyad'daki 4 Türkmen köyünün de PYD tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Suriye’nin kuzeyinde yaşayan Türkmen ve Arap halklara dönük etnik temizlik hızlandı. Amerika, koalisyon güçlerinin yardımıyla Kürt koridorunun stratejik vilayetlerinden Telabyad’a PYD’yi yerleştiriyor.

Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci Ulusal Kanal’a çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkmen lider, PYD'nin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Telabyad'daki 4 Türkmen köyünü ele geçirdiğini söyledi.

Cevizci, Amerika ve koalisyon güçlerinin 3 aşamalı planını anlattı. Cevizci "birinci aşamayla PYD’ye verilen kantonlar kamuoyuyla meşrulaştırıldı. İkinci aşamada Telabyad’ın tamamen PYD kontrolüne geçmesi planlanıyor. Üçüncü aşama ise Afrin ile Kobani arasındaki bölge PYD kontrolüne verilecek. Böylelikle Kürt Koridoru planı hayata geçmiş olacak." ifadesini kullandı.

PYD, halkı bölgeden korkutarak uzaklaştırıyor. Cevizci, YPG güçlerinin son olarak Sülük kasabasındaki halka anonsla “Burası askeri bölge, buradan uzaklaşın” dediğini aktardı.

Tarık Sulo Cevizci Ulusal Kanal muhabirinin “Türkiye size yol gösteriyor mu?” sorusuna ise “Temaslarımız sürüyor” yanıtını verdi.

Son bilgilere göre Telabyad'a bağlı 12 bin nüfuslu Hamam kasabasında Türkmen halk kaçışta. Cevizci’nin aktardığı bilgilere göre, yaklaşık 9 bin kişi Rakka’ya doğru kaçıyor. Bin kadar kişi de Türkiye'ye doğru yola çıktı.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # pyd # Türkmen # arap # Alevi # telabyad