Milli Savunma Bakanı Akar'dan "Türk ordusu satıldı" ifadesine sert tepki: "Hesabı sorulacak"

CHP'li milletvekili Ali Mahir Başarır, Türk Ordusuna hakaret etti. Tank Palet Fabrikasısının Katar'a satıldığını savunarak "Türk Ordusu satıldı" ifadelerini kullandı. CHP'li vekilin açıklamasına sert tepkiler geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hesabı hukuk çerçevesinde sorulacak" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk ordusu ile ilgili sözleri üzerine CHP'li Başarır hakkında soruşturma başlatırken, RTÜK'te Başarır'ın katıldığı televizyon programı hakkında inceleme başlattı.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan "Türk ordusu satıldı" ifadesine sert tepki: "Hesabı sorulacak"

CHP'nin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın bir televizyon yayınında Türk ordusu için sarf ettiği "satıldı" ifadesine tepki yağdı. Tank Palet Fabrikası'nın Katar ile yaptığı ortaklık için kullanılan skandal sözlere AK Parti'den sert yanıtlar verildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK aleyhindeki ifadeye, keskin ve net bir dille tepki gösterdi. Hukuk çerçevesinde hesabının sorulacağını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı, CHP'li vekil Ali Mahir Başarır hakkında, hakaret içeren sözleriyle ilgili suç duyurusu yaptığını ve yasal işlem başlatıldığını açıkladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk ordusu ile ilgili sözleri üzerine CHP'li Başarır hakkında soruşturma başlatırken, RTÜK'te Başarır'ın katıldığı televizyon programı hakkında inceleme başlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise CHP'li Başarır'ın "satıldı" açıklamasından dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi. Mahir Ünal, Tank Palet Fabrikası'nın satıldığı iddialarına da Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasını hatırlatarak yanıt verdi.

Bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. "Türk ordusu satılmış" diyen CHP Milletvekili Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor" dedi.

ulusal.com.tr

# chp # ankara # ak parti # milletvekili # milli savunma bakanı # akar