Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın operasyonunda 5 yeni mağara tespit edildi

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın operasyonunda 5 yeni mağara tespit edildi. Böylece bölgede şimdiye kadar tespit edilen mağara sayısı 112'ye ulaştı. Bu arada bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan 4 terörist daha Habur Sınır Kapısında güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mehmetçik didik didik arıyor, teröristlerin inlerini bir bir tespit ediliyor.

İncebel Dağları ile Kato bölgesinde 19 Nisan'da başlatılan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın operasyonu sürüyor. 10-13 haziran tarihlerinde yapılan arama faaliyetlerinde terör örgütü PKK'ya ait yeni 5 mağara daha tespit edildi. Böylece bölgede bugüne kadar tespit edilen mağara sayısı 112'ye yükseldi.

Mağara içinde yapılan aralamalarda; 60 ve 81 mm çapında havanlar, Geri Tepmesiz Top, 2 adet Bixi makineli tüfek, 6 adet G-3 piyade tüfeği, 2 Kaleşnikof, 2 adet Rpg-7 roketatar, 60 adet bombaatar mühimmatı, ağır silah gece görüş dürbünü, 4580 adet Bixi mühimmatı ve 21 adet 60 mm.lik havan mühimmat ele geçirildi.

Bugüne kadar devam eden operasyonda 797 adet muhtelif tipte silah, 427 bin 162 adet muhtelif mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 80 tondan fazla yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bu arada bölücü terör örgütü PKK'dan kaçışlar da sürüyor. Terör örgütünden kaçan 1'i çocuk 4 kişi daha Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # Aydoğan Aydın # Kato