Wendy Sherman ile Büyükelçi Sedat Önal bir araya geldi

Dışileri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman ile bir araya geldi. Görüşmede S-400, FETÖ, PKK/PYD ve Doğu Akdeniz olmak üzere iki ülke arasındaki krizler de masadaydı.

Wendy Sherman ile Büyükelçi Sedat Önal bir araya geldi

14 Haziran'daki NATO liderler zirvesi öncesinde Ankara Washington hattında kritik bir görüşme yapıldı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, 25 Mayıs'ta diplomasi turuna çıktı. Sherman'ın Brüksel'den sonraki durağı Ankara oldu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ev sahipliğindeki görüşmede ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield de bulundu.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı. İki ülke arasında sorun yaşanan S-400, FETÖ, PKK/PYD ve Doğu Akdeniz konuları da masadaydı.

İkili bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de masaya yatırdı. Ayrıca toplantı, NATO'da bir araya gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi açısından da hazırlık özelliği taşıyor.

Sherman, Ankara'nın ardından Güney Asya ülkelerini ziyaret edecek. Gözler, 14 Haziran'daki NATO zirvesine çevrildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, zirvede yüz yüze görüşecek.

# abd # ankara # fetö # pkk # pyd # büyükelçi # nato # s400 # Sedat Önal