Obama'dan bağımsızlık talebinde bulundu!

AKP Hükümeti'nin yakın ilişki içinde olduğu Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani Amerika'dan bağımsızlık istedi. 3 yıl aradan sonra Amerika'ya giden Barzani, Obama'dan Musul’un alınması için silah yardımı ve Irak'ın kuzeyinden çıkan petrolün doğrudan satışı için de destek istedi.

Obama'dan bağımsızlık talebinde bulundu!

Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 3 yıl aradan sonra ilk kez gittiği Amerika'da temaslarına başladı.

Barzani bir hafta sürecek ziyaretinde ilk görüşmesini dün Beyaz Saray’da Başkan Barack Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yardımcısı Tony Blinken ile yaptı.

Irak Anayasası’nın 140. maddesi kapsamında referunduma gideceklerini ve BM’den de destek beklediklerini açıklayan Barzani, Amerikan yönetiminden de ‘bağımsızlık’ isteklerine destek talebinde bulundu.

Amerika ziyaretini Rudaw’a değerlendiren Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin “Barzani Kürt devleti dosyasını açıkça Obama’nın önüne koyacak” dedi.

Barzani görüşmelerde peşmergeye doğrudan silah desteğinde bulunacak. Amerika’da geçen hafta bu yöndeki bir yasa Kongre’ye sunulmuştu.

BasNews’in KDP’li bir kaynağa dayandırdığı haberine göre de Barzani, Amerikalı petrol şirketlerine Irak'ın kuzeyinden çıkan petrolün doğrudan satışı için yasal zemin oluşturulması karşılığında peşmergeye doğrudan ağır silah, helikopter ve savaş jetleri verilmesini istiyor. Bir başka talebi ise IŞİD’a karşı Neynova’da Hıristiyan ve Ezidilerin peşmerge bünyesinde silahlandırılması.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # silah # barzani # Obama # joe biden # bağımsızlık