Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız mallarına boykot çağrısı

Avrupa’da artan İslam karşıtı söylemlerin öncülüğünü yapan Fransa’ya karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan boykot çağrısı geldi: Erdoğan, tüm Türkiye’yi, Fransız mallarını boykot etmeye çağırdı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Müslüman dünyasını hedef alan söylemleri, Arap ülkelerinde de boykot kararlarıyla protesto ediliyor. Ürdün, Katar ve Kuveyt’te, Fransız ürünleri raflardan kaldırıldı, Fransa turizm acenteleri seyahat listelerinden çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız mallarına boykot çağrısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı söylemlerine karşı boykot çağrısı yaptı.

Erdoğan, İslamafobinin bazı Avrupa ülkelerinde devlet başkanı seviyesinde desteklenen bir politika haline geldiğini söyledi.

Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, tüm vatandaşları Fransız ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

Avrupa’nın 2 dünya savaşı yaşadığını hatırlatan Erdoğan, ırkçılık ve islamafobiye karşı Avrupa liderlerini ve Avrupa konseyini de uyardı.

Macron’un Müslüman dünyasını hedef alan açıklamalarının ardından Arap ülkeleri de Fransız mallarını boykot ediyor. Ürdün, Katar ve Kuveyt’te, Fransız ürünleri raflardan kaldırıldı, Fransa turizm acenteleri seyahat listelerinden çıkarıldı.

Artan boykot ve Fransa karşıtı eylemlerin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron, sosyal medya hesabından Arapça ve İngilizce paylaşım yaptı. Nefret söylemlerini reddetti. Macron, paylaşımında, “Asla pes etmeyeceğiz. Her zaman insan onurunun ve evrensel değerlerin tarafında olacağız" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# erdoğan # Kovid19 # boykot # Fransız markaları