Cumhuriyet yazarından karikatür tepkisi!

Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan Hazreti Muhammed karikütürü, gazetenin kendi yazarının da tepkisine neden oldu. “Cumhuriyet, halkın kutsal bildiği simgelere bugüne değin özen göstermiştir” diyen Işık Kansu, 14 Ocak'taki Charlie Hebdo yayınını eleştirdi. Kansu, yazılarına ara verdiğini açıkladı.

Cumhuriyet yazarından karikatür tepkisi!

“Cumhuriyet gazetesi halkın inancına saygısızlık yapmamayı özenle savunmuştur”. Cumhuriyet yazarı Işık Kansu Hz. Muhammed Karikürünün gazetede yayımlanmasına bu sözlerle tepki gösterdi. "Yazılarıma ara veriyorum" dedi.

Cumhuriyet gazetesinin 14 Ocak'ta Charlie Hebdo'nun kariktürlerinin yer aldığı özel bir sayı çıkarması tartışma yarattı. Gazetenin yazarlarından Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'ın da Hz. Muhammed'in resmedildiği karikütürü köşelerine taşıması tepkileri tırmandırdı.

Cumhuriyet'e yönelen o tepkilerden biri de gazetenin kendi yazarı tarafından verildi. Köşe yazarı Işık Kansu söz konusu yayının gazetenin ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.

"Cumhuriyet gazetesi halkın kutsal bildiği simgeler dahil hiç kimseye, hiçbir düşünce ya da inanca saygısızlık yapmamayı bugüne değin özenle savunmuştur. 14 Ocak Çarşamba günü Charlie Hebdo dergisi ile dayanışma gerekçesiyle yaptığımız yayınımıza katılmadığımı vurgulamak isterim"

“Okurlarımdan yazılarıma ara vermek için izin istiyorum” diyen Kansu, Nadir Nadi ve İlhan Selçuk'un çizgisini de örnek gösterdi.

"Gazetemizin belgeliği; başyazarlarımızdan Nadir Nadi ile İlhan Selçuk gibi, gerek 1923 Devrimi’nin, gerekse Tanrı’nın ve insanın birliğini sevgi potasında eriten Anadolu Müslümanlığı ve tasavvuf anlayışının, her türlü yobazlığı reddettiği üzerine yazıları ile doludur"

Kansu ayrıca gazetenin kimliğinin “Ben Cumhuriyetim” sözüyle belirtildiğinin, bunun dışında “Ben ayrıca şuyum” demenin doğru olmadığını da vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

# Charlie Hebdo # Işık kansu