İmralı'da görüşecekler!

Hükümet, Abdullah Öcalan'ı İmralı'da PKK yöneticileriyle buluşturacak. Dolmabahçe mutabakatının ardından, Öcalan'a öncelikli talepleri arasında yer alan PKK liderleriyle yüz yüze görüşme imkanın sağlanacağı iddia edildi. Buna göre seçimden önce en az bir kere PKK'nın Avrupa yöneticilerinden birisi gizli bir şekilde adaya götürülecek.

İmralı'da görüşecekler!

Abdullah Öcalan'ın İmralı'da PKK yöneticileriyle görüşmesi sağlanacak” Bu iddia hükümet ile HDP arasında yapılan açılım mutabakatının ardından Ankara kulislerine yansıdı.

Gizlilik içinde yapılacağı belirtilen görüşmeye, PKK'nın Kandil'deki yönetim kadrosu yerine Avrupa ekibinden bir yöneticinin katılması düşünülüyor.

Planlamaya göre, Öcalan ile yüz yüze görüşme seçimden önce en az bir kere yapılacak. Bir aksama olmamaması halinde görüşme, PKK'nın toplayacağı kongreden bir hafta önceye denk getirilecek.

Öcalan'ı ziyaret edecek başka bir heyet de İzleme Kurulundan olacak. Akil adamlarla genişletilen kuruldan 5 ya da 6 kişi seçilerek İmralı'ya götürülecek.

Kurulda kimlerin yer alacağının ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Bakanlar Kurulu'nda netleşeceği belirtiliyor. Görüşme ayrıca PKK ile müzakerelerin resmi başlangıcı olarak kabul edilecek.

Sürecin kazaya uğrumaması durumunda, PKK yöneticilerinin Kandil'de geniş katılımlı bir basın toplantısı yapması da bekleniyor. Bu kapsamda örgütün belirleyeceği gazeteciler önce Erbil'e ardından da Kandil'e götürülecek.

ulusalkanal.com.tr

# abdullah öcalan # İmralı