Psikoloji bölümü açıköğretimden kaldırılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, açıköğretimdeki psikoloji bölümlerinin kapatılması gerektiği yönündeki görüşünü bildirdi. Türk Psikologlar Derneği de kararı olumlu buldu. Psikologlara göre bu bölüm uygulamalı derslerden oluştuğu ve standartlar karşılanmadığı için açık öğretimden kaldırılmalı.

Psikoloji bölümü açıköğretimden kaldırılacak

Buse Gençtürk

Psikoloji bölümünün açıköğretimden kaldırılmasına karar verildi. Psikologlar kararı olumlu buldu.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, açıköğretim psikoloji lisans programlarına ilişkin raporu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunmuştu. Raporda psikoloji lisans eğitiminin büyük oranda uygulama gerektirdiği belirtildi. Yükseköğretimde kalitenin korunması amacıyla örgün olarak yapılmasının daha uygun olacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan’ın rapor doğrultusundaki görüşünü YÖK’e bildirdiğini duyurdu. Erdoğan, “açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı” yönünde karar aldı.

Türk Psikologlar Derneği, kararı neden olumlu bulduklarını anlattı. Buna göre psikoloji bölümünde çok sayıda yüz yüze uygulamalı ders bulunuyor.

Türk Psikologlar Derneği Genel Sekreteri Dr. Kürşad Demirutku, 120’den fazla psikoloji bölümünde uygulanması gereken standartlar olduğunu ifade etti.

Dr. Demirutku’ya göre psikoloji etkileşim halinde olan bir bilim dalı olduğu için de açıköğretime uygun değil.

ulusal.com.tr

# psikoloji # açık öğretim