Vatan Partisi'nin Şam mesajı: YPG, ABD piyonudur, bölge ABD eliyle parçalanmak istenmektedir

Vatan Partisi heyeti Türkiye Suriye ilişkilerini dostluk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde yeniden inşaa etmek için Suriye temaslarına başladı. Güvenlik bürokrasisi, diplomatlar ve askeri yetkilerle program dahilinde görüşen Vatan Partisi heyeti Türkiye’nin mesajlarını Suriyeli yetkililere iletti. Türkiye, Suriye, İran ve Rusya’nın dost ülke olduğunun altını çizen Vatan Partisi heyeti ABD’nin bölgede kurmak istediği ikinci İsrail devleti tehlikesine dikkat çekti. Suriyeli yetkililer heyetin ilettiği kaygıları paylaştıklarını belirtti.

Vatan Partisi'nin Şam mesajı: YPG, ABD piyonudur, bölge ABD eliyle parçalanmak istenmektedir

Vatan Partisi heyetinin Suriye’de görüşmelere başladı.

Vatan Partisi dostluk heyetinde seçkin isimler yer aldı. Başkanlığını Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in yaptığı heyette emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş, Emekli Amiral Soner Polat ve Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Üyesi Yunus Soner yer aldı. Şam Üniversitesi öğretim üyesi Profosör Doktor Mehmet Yuva da heyete eşlik etti.

Heyet güvenlik, diplomasi ve askeri yetkililerden Suriye’deki son durum ve savaşın genel seyri hakkında bilgi aldı. Türkiye’yi ve Suriye’yi tehdit eden güvenlik riskleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Vatan Partisi heyeti görüşmelerde özellikle ABD’nin PKK eliyle eliyle kurmak istediği ve Batı asya ülkelerini bölmeyi hedefleyen ikinci İsrail devletine dikkat çekti. Heyet PKK/PYD eliyle kurulacak olası bir devletin bütün bölge ülkelerine düşman ABD kuklası bir yapı olacağının altını çizdi.

“Uzun vadeli çıkarları gözetmemiz gerekir”mesajı veren heyet, Suriye’nin toprak bütünlüğünün birinci öncelikleri olduğunu vurguladı. Suriye’nin toprak bütünlüğünün bütün bölge ülkeleri için önemli olduğunu belirtti. Heyet, görüşmelerinde Suriye’deki terör örgütlerinin Türkiye için de ortak tehdit olduğunu ifade etti.

Vatan Partisi heyetine Suriye’deki son durumu anlatan Suriyeli yetkililer, heyetin vurguladığı tehditlerin stratejik olarak bütün bölge ülkeleri için geçerli olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# vatan partisi # suriye şam # mesajı