Maden faciasında 5'inci gün

Karaman'daki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları 5'inci günde sürüyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız ulaşılacak son noktaya 50 metre kaldığını söyledi.

Maden faciasında 5'inci gün

Ümitler giderek azalırken,KaramanErmenek'te su baskını nedeniyle madende mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Su baskını nedeniyle madende göçükler oluşuyor. Kurtarma ekipleri bir taraftan su tahliyesine devam ederken, diğer taraftan göçük nedeniyle kapanan yolları açmaya çalışıyor.

Ocak içinden vagonlarla balçık ve bozulan tahkimat nedeniyle ağaç malzemesi çıkarılıyor. 606 kişilik kurtarma ekibi,başka göçükler olmaması için madende güçlendirme çalışmaları yaparak ilerliyor.

Fotoğraflar DHA

Facianın 5'inci gününde 18 işçiyi kurtarma çalışmalarına Maden Tetkik Arama ekipleri de katıldı. Ekipler madendeki suyu tahliye etmek için ocağın doğu kısmından 150 metre aşağıya sondaj vurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yıldız, yaşanan göçükler nedeniyle galerinin 4'te 3'lük bölümünün kapandığını söyledi. Bakan, işçilere ulaşabilmek için suyu 50 metre daha düşürmeleri gerektiğini söyledi. Yani işçilere ulaşılacak son noktaya daha 50 metre var.

Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit kömürü ocağındaki facia, işçiler ocak içinde öğle yemeği molasındayken meydana gelmişti. İşçilerden 16'sı kendi çabasıyla kurtulmayı başarırken 18 madenci su basan bölümde kalmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# su # maden # karaman # ermenek # has şekerler