Sivas hala yanıyor

35 canımızı yitirdiğimiz Madımak Katliamı için bugün on binler Sivas'ta buluştu. Aileler, 22 yıl önce yakınlarının katledildiği otelin önünde toplandı. Karanfiller bırakıldı, yine gözyaşları sel oldu. Konuşmalarda davanın zaman aşımına uğramasına tepki gösterildi, Madımak Oteli'nin "Utanç Müzesi" olması talebi yinelendi

Sivas hala yanıyor

Üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen acısı halen dinmeyen, Sivas Katliamı bugün bir kez daha protesto edildi.

Yurdun birçok noktasından binlerce yurttaş, Sivas'a akın etti. Önceki yıllarda olduğu gibi kentte güvenlik önlemleri üst seviyedeydi.

Yürüyüşün yapılacağı güzergah üzerinde bulunan birçok cadde trafiğe kapatıldı. Güzergah üzerindeki geçiş noktaları ile otel civarında toplam 2 bin 800 polis görevendirildi. Kentte giriş yapan araçlar durduruldu, bagajlar arandı, yurttaşlar kimlik kontrolünden geçti.

Sivas Valisi ve beraberindekiler Madımak Oteli'ne karanfil bırakırken, yurdun dört bir yanından gelen 10 bini aşkın yurttaş, Seyrantepe Mahallesi'nde buluştu.

Katliamda yakınlarını yitiren aileler, yürüyüşün en önünde yer aldı. Polis otelin önüne barikat kurdu, sadece şehit aileleri ve milletvekilleri alındı.

Madımak'ta yanarak hayatını kaybeden şair Metin Altıok'un kızı CHP Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı da vekil olduktan sonra ilk kez anmaya katıldı.

Kürsüden yapılan konuşmalarda davanın zaman aşımına uğramasına tepki gösterildi. Aileler otelin 'Utanç Müzesi' olmasını istedi.

Anma programı meydanda yapılan semah gösterisinin ardından çalınan deyişlerle son buldu.

Sivasta katledilen 35 can için İstanbul Avcılar'da da anma töreni düzenlendi. Tören, Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Edibe Sulari'nin heykeli önünde yapıldı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Cumhuriyetin temellerinin Sivas'ta atıldığını hatırlattı.

ulusalkanal.com.tr

# Sivas # madımak katliamı # hasret gültekin