''Hayalimdeki Çin'' resim yarışmasını kazananı belli oldu

Türkiye'de 5'incisi düzenlenen ''Hayalimdeki Çin'' adli resim yarışması sonuçlandı. Yarışmanın ödül töreni bu yıl Türkiye ve Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin 50’nci yılı kapsamında yapıldı. Törende konuşan Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin iki ülkenin geliştirdiği güçlü ilişkilerin bölge İçin önemli olduğunu vurguladı.

''Hayalimdeki Çin'' resim yarışmasını kazananı belli oldu

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Uğur Pideci

''Hayalimdeki Çin'' adlı resim yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Ödül törenine Türk Çin iş birliğine yönelik mesajlar damga vurdu.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen ''Hayalimdeki Çin'' adlı resim yarışmasının ödül töreni Türkiye ve Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin 50’nci yılı kapsamında yapıldı. Törene yarışmayı destekleyen Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici ve Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Başkanı Bülent Okyay katıldı.

Törende konuşan Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin Ankara ve Pekin ilişkilerinin önemine dikkat çekti:

- Geride bıraktığımız 50 yılda iki ülke ilişkilerinde somut dengeler elde edildi. İki ülke halkı arasında karşılıklı anlayışla ilişkiler gelişti.

- Çin ve Türkiye halkları arasındaki dostluğu güçlendirmenin daha önceki dönemden daha önemli olduğunu düşünüyorum.

- Çinli gençler ve Türk gençleri bir taraftan kendi ülkelerinin geleceğini temsil ediyor, diğer taraftan da iki ülkenin ilişkilerine destek veriyor.

- Bugün Çin ve Türkiye coğrafyada çok önemli etkilere sahip olan iki ülke olarak insanoğlunun ilerlemesi, barışı ve refahı korumak bakımından çok önemli görevler üstlenmektedir. Şu anda Çin ve Türk halkı başta kendi ülkelerini büyüterek sürekli çaba sarf ediyor.

- Çin ve Türkiye arasındaki ilişki binlerce sene öncesine dayanıyor. Ve kadim İpek Yolu, halkları birbirine bağlamaya devam ediyor. Bu açıdan öğrenciler Çin ve Türkiye halkları arasında dostluk köprüsünü üstleniyor.

Konuşmaların ardından resim yarışmasının ödülleri dağıtıldı. Yarışmanın birincisi 12’nci sınıf öğrencisi Nurhan Özdemir oldu.

# ankara # türkiye # çin # türk # pekin # milli eğitim bakanlığı # resim # ankara büyükelçisi # resim yarışması # Liu Shaobin # hayalimdeki çin