Terör ittifakı bitiyor mu?

Birleşerek Irak'ta kanlı saldırılara imza atan ve Musul'u ele geçiren terör grupları, birbirine düştü. IŞİD, Nakşibendi grubu ve El Duri taraftarları arasındaki ittifak içinde silahlı çatışmalar yaşanmaya başladı. Eski Irak Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem Terzi, ele geçirilen yerlerin yönetimi ile yağmalanan para ve silahların paylaşımı nedeniyle çatışmalar çıktığını açıkladı.

Terör ittifakı bitiyor mu?

Irak'ın toprak bütünlüğüne ile Maliki yönetimine karşı kurulan ve çok farklı gruplardan oluşan terörittifakının dağılmaya başladığı iddia edildi. Yaptıkları ittifak sayesinde Musul başta olmak üzere bazı yerleşim yerlerini ele geçiren teröristler, birbirlerine silah çekti.

Eski Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem Terzi, teröristlerin Musul'da anlaşmazlığa düştüğünü belirtti.

Silahlı gruplar arasındaki anlaşmazlığın ana nedeni, Musul'un kim tarafından yönetileceği... Musul'un kim tarafından yönetileceği silahlı çatışmaya yol açtı.

Musul'daki teröristler arasında Irak Ordusu'ndan kalan silah ve mühimmatı kimin alacağı konusunda da anlaşmazlık çıktığı belirtiliyor. Teröristlerin, Musul'daki Irak Merkez Bankası ve özel bankalardan yağmalanan 500 milyon dolara yakın para da silahlı grupların arasını açıyor.

Tikrit'te de IŞİD ve El Duri'ye bağlı grup arasında dün bir çatışma yaşandı. Tuzhurmatu'daki Türkmen kaynakları, şiddetli çatışmada çok sayıda terörist öldüğü bilgisini verdi. Bu çatışmanın da hakimiyet kavgası nedeniyle çıktığı belirtiliyor.

Terör grupları arasında 3 gün önce de Kerkük bölgesinde çatışma çıkmış ve 17 terörist bu çatışmada ölmüştü. Bu çatışmanın petrol kaynaklarının kontrolü nedeniyle çıktığı değerlendiriliyor.

Irak'taki saldırılarda IŞİD öne çıkıyor ancak yönetime karşı terör ittifakı 20'ye yakın örgütün parçalı yapısından oluşuyor.

Irak Ordusu'nun teröristlere karşı savaşı ise tüm hızıyla sürüyor. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, ordu birlikleri ve milisler, Türkmen şehri Tuzhurmatu'ya doğru ilerliyor.

Ordu ve Şii milislerin, şiddetli çatışmaların ardından Tuzhurmatu'ya 40 kilometre kadar yaklaştığı Türkmen kaynaklarından alınan bilgiler arasında. Irak Hava Kuvvetleri'nin de IŞİD teröristlerini havadan vurduğu belirtiliyor.

EMRAH TAŞTAN

ulusalkanal.com.tr

# ırak # ittifak # terör