Wikileaks'te tahşiyeciler

F-tipi örgütün Tahşiyeciler olarak bilinen dini gruba yönelik operasyonu ABD Dışişleri kriptolarına da girdi. Wikileaks belgelerinde yer alan 27 Ocak 2010 tarihli bilgi notunda "operasyonun sindirme amaçlı olduğu" belirtildi. Dönemin ABD Büyükelçisi James Jeffrey imzalı kripto emniyet kaynaklarına dayandırılıyor.

Wikileaks'te tahşiyeciler

Tahşiyecilere yönelik operasyonun 2010 yılında Wikileaks belgelerine de yansıdığı ortaya çıktı.

ABD Büyükelçiliği'nin 27 Ocak 2010 tarihli kriptosunda, "Tahşiyecilere yönelik operasyonun El-Kaide ile ilgisi olmayan İslami oluşumların sindirme amaçlı olduğu belirtildi. "ABD Büyükelçiliği'nin Washington'a geçtiği bilgiye göre, "tutuklanan kişilerin El Kaide ile ilgisi yoktu."

Dönemin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'in emniyet kaynaklarına dayandırdığı bilgi notunda; tutuklanan kişilerin "El Kaide bağlantısına yönelik bilgi olmadığı ancak emniyet ve basının konuyu bu şekilde yansıttığı"na dikkat çekildi.

ABD Büyükelçisi, Tahşiyecilere yöneltilen suçlamaları da gerçekçi bulmadığını vurgulandı. Bilgi notunda; "suçlamaların ispat edilmesi zor görünüyor, ancak serbest bırakılmayanların resmi olarak suçlanacağına inanıyoruz." ifadaleri kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

# wikileaks # el kaide # Tahşiyeciler