Türkiye-Fransa basketbol maçı bu statta oynanacak

A Milli Basketbol Takımı, EuroBasket 2015'te Fransa ile 13 gün önce futbol maçı oynanan Pierre Mauroy Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Türkiye-Fransa basketbol maçı bu statta oynanacak

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası 2. tur mücadelesinde Fransa ile eşleşen 12 Dev Adam, yarın TSİ 22.00'da zorlu karşılaşmaya çıkacak. Fransa, 81.4 sayı ortalamasıyla turnuvaya katılan 24 takım içinde 5. sırada yer alırken, ay-yıldızlılar ise 79.5 ile 6. sırada bulunuyor.

MÜSABAKA DEV SALONDA

Yarın TSİ 22.00'da başlayacak olan müsabakanın oynanacağı salon ise aslında bir futbol stadı. Fransa 1. Lig ekiplerinden Lille'nin ev sahipliğini yapan Pierre Mauroy Stadyumu'nda, futbol maçlarının yanı sıra basketbol ve tenis müsabakaları ile konserler de yapılıyor. Futbol maçları için 50 bin kişi kapasiteli dev stadyum, salona dönüştürüldüğünde ise 30 bin kişi kapasiteye düşüyor. Millilerin, yarın oynayacağı mücadelede de tribünlerin tamamen dolması bekleniyor.

13 GÜN ÖNCE FUTBOL MAÇI OYNANDI

A Milli Basketbol Takımı'nın yarın Fransa ile oynayacağı müsabakaya ev sahipliği yapacak dev tesiste 13 gün önce futbol maçı oynandı. Fransa 1. Lig ekiplerinden Lille ile Gazelec Ajaccio takımları arasında oynanan müsabakayı ev sahibi Lille 1-0 galip tamamladı.

STADYUM 3 SAATTE SALONA DÖNÜŞÜYOR

Dünya'da eşi benzeri bulunmayan tesisin en önemli özelliklerinden biri de 50 bin kişilik futbol stadyumu iken 3 saat gibi bir sürede 30 bin kişilik basketbol salonuna dönüşebiliyor olması.

324 MİLYON EURO'YA MAL OLDU

2012’de faaliyete geçen tesis 324 milyon Euro'ya mal olurken, açılır-kapanır çatısı ve portatif futbol sahası ile kısa sürede farklı bir yapıya bürünebiliyor. Stadyumda bugüne dek futbol maçlarının yanı sıra konser, seminer ve birçok aktivite düzenlendi. (İHA)

# eurobasket 2015