Doğu Karadeniz'in ekonomik talepleri: Üretici destek bekliyor

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, devlet eliyle doğru planlamayla ''Türkiye ihracatta dünya ile rekabet edebilir'' dedi. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ile bölge ihtiyaçlarını masaya yatıran Gürdoğan, lojistik ağının geliştirilmesinin acil ihtiyaç olduğunu vurguladı. İhracatta zaman ve maliyetin çok önemli olduğunu belirtti, ''Rusya'da bir limanımızın olması zaman ve maliyeti düşürür'' dedi.

Doğu Karadeniz'in ekonomik talepleri: Üretici destek bekliyor

Doğu Karadeniz, Türkiye'nin gelecekte parlayan ekonomi noktalarından biri olacak. Bölge ekonomisinin ihtiyaçları masaya yatırıldı.

Ulusal Özel yayınında Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur, Doğu Karadeniz İhracaatçılar Birliği Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürdoğan'ı ağırladı. Doğal güzellikleriyle ünlü Trabzon-Düzköy Haçka Yaylası'nda yapılan yayında, Doğu Karadeniz ihracatı ve Türkiye ihracatının gelişmesi için yapılacaklar değerlendirildi.

Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde geçtiğimiz senenin ilk dönemine göre ihracatın gözle görülür şekilde arttığına belirtti. Sırasıyla en çok ihracat yapılan 5 ülkenin İtalya, Rusya, Çin, Almanya ve Polonya olduğunu söyledi.

Gürdoğan, Türkiye'nin ihracat alanında dünya ile rekabet edebilmesi için planlama konusunda gerekli adımları atması gerektiğine değindi.

Ulusal Kanal Özel Yayınında, İpek Yolu'nun yeniden hayat bulması için başlatılan Kuşak ve Yol Projesi konuşuldu.

Ahmet Hamdi Gürdoğan Türkiye'nin lojistik ağının geliştirilmesi konusunda dikkat çekici bir öneri yaptı, ''Rusya'da bir limanımızın olması zaman ve maliyeti düşürür.'' dedi.

# türkiye # rusya # trabzon # çin # ekonomi # almanya # ulusal kanal # türk # doğu karadeniz # ihracat # italya # Polonya # sinan sungur # lojistik