SADAT Başkanı: Türkçe resmi dil olmasın ve özerklik gelsin

Suriyeli teröristleri eğitip, silahlandırmasıyla gündeme gelen SADAT'ın marifetlerinin bundan ibaret olmadığı anlaşıldı. Merkez, yeni anayasa konusunda da aktif rol oynamış, AKP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na katkı sunmuş. Önerilerini Ulusal Kanal'a anlatan SADAT Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Anayasa'daki değiştirilemez maddelere, Türkçenin resmi dil olmasına ve laiklik ilkesine de karşı çıkıyor.

SADAT Başkanı: Türkçe resmi dil olmasın ve özerklik gelsin

Yener Güneş

Suriyeli muhaliflere eğitim veren SADAT'ın marifetleri askeri alanla sınırlı kalmadı. Merkezin siyasette de etkili olduğu ortaya çıktı. AKP'yle yakın ilişkileri olduğu belirtilen SADAT 2011 Aralık ayında TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na anayasa teklifi sunmuş.

SADAT Başkanı Tanrıverdi diyor ki: “Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili bizim meclise gönderdiğimiz bir teklifimiz var. 20'ye yakın madde var ilke olarak koyduğumuz. Biz tamamen devletin yönetiminin milletiniz iradesine tabi olmasını düşünüyoruz. Böyle bir anayasa olması gerekir.

"ANAYASADA DEĞİŞTİRİLEMEZ MADDELERİN OLMAMASI GEREKİR"

SADAT, Anayasa'nın değiştirilemez ilk üç maddesine karşı çıkıyor.

“Bunda değiştirilemez maddelerin olmaması gerekir.”

"TÜRKÇE RESMİ DİL OLMASIN BÖLGESEL DİLDE EĞİTİM YAPILSIN"

Türkçenin resmi dil olmasını istemeyen SADAT Başkanı, bölgesel dilde eğitimi savunuyor.

“Efendim mesela Türkçenin tek bir lisan olarak kabul edilmesini değil bölgesel lisanlarla da eğitim yapılabilme imkânının verilmesi/tanınmasını savunuyoruz.”

"TSK DIŞ GÜVENLİĞE YÖNLENDİRİLSİN VE SAVUNMA BAKANLIĞI'NA BAĞLANSIN"

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye'deki varlığından rahatsız. Ordunun Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasını istiyor. “TSK Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı olmalı gibi isteklerimiz var.”

"LAİKLİK İLKESİ KALKMALI BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMALI"

SADAT'ın hazırladığı anayasa taslağında laikliğin anayasadan tamamen çıkarılması öngörülüyor. Tanrıverdi, "Laiklik Anayasaya girdiği tarihten itibaren devletin resmi dini olmuştur" tezini savunuyor. İdam cezasının geri gelmesini savunan SADAT, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın istediği başkanlık sisteminin de yeni anayasada olmasını istiyor.

SADAT'LA İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZİ OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN!

* KONTR-GERİLLA MERKEZİ SADAT’I ERDOĞAN'A SORDULAR

* SADAT’I AKP HÜKÜMETİ “KURUN” DEDİ

* İŞÇİ PARTİSİ GLADYO’NUN MERKEZİNE GİRDİ

* TSK KAMPINDA TERÖR FAALİYETİ

* SURİYELİ TERÖRİSTLERİN İSTANBUL’DA EĞİTİLDİĞİ İSLAMCI KONTRGERİLLA MERKEZİ

ulusalkanal.com.tr

# sadat nedir # sadat çatışma # sadat eğitim # sadatı kim kurdu # ahmet tanrıverdi # sadat saldırılar # sadat gladyo # SADAT IŞİD # Gayri Nizami Harp eğitimi