Askeri birlikte halaylı PKK marşı!

AKP hükümetinin başlattığı Kürt açılımı sürecinin ardından,tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

AKP hükümetinin başlattığı Kürt açılımı sürecinin ardından,tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor

Kayseri Yeni Haber gazetesinden Ali Türkaslan'ın haberine göre DiyarbakırLice'deki bir askeri birlikten Türk bayrağı indirilmesi olayının ardından önceki gün kişisel sosyal paylaşım sitesi facebook'dan yayınlanan bir video klip Kayseri de ortalığı ayağa kaldırdı. Kayseri 1. Komando Tugayı'nda çekildiği iddia edilen görüntüde yaklaşık 50 kadar acemi Kürt kökenli Türk askerlerinin resmi ünüformalarıyla verdiği görüntüler ve hep bir ağızdan seslendirdikleri öne sürülen gerilla marşları ve videonun sonunda yaptıkları zafer işaretleri ortalığı karıştırdı.

Kişisel sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki "Pantürkizm" isimli hesaptan önceki gün yüklelen bir video Kayseri'de ortayığı ayağa kaldırdı. Kayseri Köşk mahallesinin arka tarafında bulunan Kayseri 1. Komando Tugayı'ında çekildiği iddia edilen görüntülerde yaklaşık 50 kadar acemi Kürt kökenli Türk askeri, PKK şarkıları ve gerilla marşı eşliğinde halay çekiyor.

11 dakika 53 saniye boyunca devam eden görüntülerin sonunda ise askerler, PKK'lı teröristlerin de kullandığı zafer işareti yaparken görüntüleniyor. Kürtçe halay çeken askerlerin kendi aralarında Türkçe konuşurken, "Gerilla Marşı'nı da söyleyim" dedikleri de net bir şekilde duyuluyor.

Söz konusu görüntüleri izledikten sonra araştırma başlatan haber merkezi ekiplerimiz söz konusu askeri birlik etrafında inceleme başlattı. Yapılan araştırmalar neticesinde birlik içerisinde çekildiği iddia edilen görüntelerin, köşk mahallesindeki binaların Kayseri 1. Komando Tugayı'na bakan kısmına olan benzerliği dikkatlerden kaçmazken, kameralara takılan bir dağ görüntüsü ise tıpkı Ali Dağı'nın bölgeden görüntüsünü andırıyor.

Söz konusu görüntülerin Kayseri'de çekilip çekilmediği henüz netmeşmedi ancak, önceki gün Facebook'a atılan tüm dünyaya servis edilen görüntüler hakkında da ilgili komutanlıktan herhangi bir yalanlama gelmedi.

Ali TÜRKASLAN

ulusalkanal.com.tr

# AKP # diyarbakır # pkk # kayseri # lice # mars # askeri birlik # halay