“Ergenekon-Balyoz hakimlerinin alınması konuşuluyor”

Ergenekon ve Balyoz savcılarının görevden alınmasının ardından sıra hakimlere geldi. Davalarda verdikleri tartışmalı kararlarla toplumun büyük tepkisine neden olan hakimlerin görevden alınması gündeme geldi. Ankara kulislerinde güçlü bir iddia olarak dillendirilen bu gelişmeyi Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer yazdı.

“Ergenekon-Balyoz hakimlerinin alınması konuşuluyor”

Ergenekon savcılarının ardından "Sıra hakimlerde"... Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, savcıların görevden alınmasının ardından Ergenekon ve Balyoz hakimlerini de aynı kaderin beklediğini yazdı.

Çakırözer, hakimlerin görevden alınacağının Ankara kulislerinde güçlü bir iddia olarak gündeme geldiğini anlattı. Çakırözer, Ergenekon ve Balyoz hakimleri hakkında HSYK'nın bugüne kadar dikkate almadığı yüzlerce şikayet olduğunu hatırlattı.

"HSYK'da savcılar için takınılan tutumun bir benzeri önümüzdeki günlerde İstanbul 10. ve 13. özel yetkili mahkemelerinin yargıçları için de gündeme gelebilir. Yargı kulislerinde, HSYK'nın rutin hâkim-savcı kararnamesi dahi beklenmeden münferit bir kararname ile öncelikle Balyoz davası hâkimlerinin İstanbul içinde başka davalara getirilecekleri, güçlü bir iddia olarak dile getiriliyor."

Çakırözer, böylelikle yeniden yargılamanın gündeme gelmesi halinde yargılamayı yeni hakimlerin yapacağına dikkat çekti.

Görev değişikliğinin Balyoz ile başlayacağını belirten Çakırözer, Ergenekon'da gerekçeli kararın yazılmaması nedeniyle nasıl bir adım atılacağının belli olmadığını yazdı.

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # ergenekon # hakimler # utku çakırözer