Fransa'da emekli generaller askeri konseye çağrıldı

Fransa’da 6 emekli general, askeri konseye çağrıldı. Emekli generaller, Macron yönetimine iç savaş uyarası yaparak bildiriye imza atmıştı.

Fransa'da emekli generaller askeri konseye çağrıldı

Fransa'da, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a iç savaş uyarısı yapılan bildiriye imza attıklarını açıklayan 6 general, askeri yüksek konseye çağrıldı.

Generallere celpler, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly’nin imzasıyla gönderildi. Bildiride kullanılan suçlayıcı, aşırı ve ihtilaflı sözlerin ordunun imajını etkilediği belirtildi.

Bildiride isimleri geçen diğer generallere de imzalarını doğrulayıp doğrulamadıklarına dair mektup gönderildi. Gelecek yanıtlara göre, bu generaller de askeri konsey önünde hesap vermeye çağrılabilir.

20 emekli general, emekli ve muvazzaf 100 kadar subay ile binden fazla asker, 21 Nisan'da aşırı sağcı bir derginin internet sitesinde bildiri yayınlamıştı. İlk bildiride, ülkede büyüyen bir kaos olduğu savunularak, Macron'a bu kaosu engellemezse iç savaş çıkacağı uyarısında bulunulmuştu.

# fransa # Macron # darbe # Fransa macron # Macron bildiri # Fransa Savunma Bakanı Florence Parly # Florence Parly # emekli general bildiri # Fransa Macron bildiri # bildiri iç savaş