HDP'nin milletvekili adaylarını Apo belirliyor

"Türkiye partisiyiz" iddiasıyla seçimlere giren HDP'nin milletvekili listesli İmralı'da bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan tarafından belirleniyor. HDP heyetinin 4 Nisan'da listeleri İmralı'ya götürdüğü ve PKK lideri Abdullah Öcalan'a sunduğu ortaya çıktı.

HDP'nin milletvekili adaylarını Apo belirliyor

Açılımda "İmralı-Kandil-hükümet" hattında mektup götür-getir işlerini üstlenen HDP'nin milletvekili adaylarını PKK lideri Abdullah Öcalan'ın belirlediği ortaya çıktı.

HaberTürk gazetesinin haberine göre, HDP heyeti, 4 Nisan’da Öcalan ile yaptığı görüşmede listeyi de İmralı'ya götürdü. Liste, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'a sunuldu.

Öcalan listeye son şeklini verdi. Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle'nin de aday listesine yazılmasını istedi.

Öcalan'a Hatip Dicle'nin "DTK Eşbaşkanı olarak göreve devam etmek istiyorum" ifadeleri iletildi. Ancak Öcalan, Hatip Dicle'nin ikna edilmesi için HDP'ye talimat verdiği belirtildi.

HDP'de son olarak Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'a teşekkür edilerek aday gösterilmeyeceği bilgisinin iletildiği ortaya çıkmıştı. Açılımla ilgili yaptığı açıklamalarla partiye ters düşen Tan ile birlikte bir çok ismin de üzerinin çizildiği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# apo # adaylarını